Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Afvallen en vet verbranden

Afvallen en vet verbranden

Vet verbranden is een populair begrip bij veel mensen. Iedereen wil graag wat minder vet op het lichaam hebben. Er zijn diverse methodes de vetverbranding te verbeteren en af te vallen. Afvallen met sporten is de meest effectieve manier om vet te verbranden. Hiernaast speelt voeding een belangrijke rol. Er zijn ook supplementen die verkocht worden als vetverbranders. Deze werken niet of heel weinig. Met alleen supplementen wordt de vetverbranding niet voldoende verbeterd. Vetverbranding helpt bij het verminderen van de vetmassa. Hierdoor blijft de vetvrije massa zoveel mogelijk hetzelfde. Dit leidt tot een strakker lichaam en een lager lichaamsgewicht.

Intensiteit en duur van inspanningen

Afvallen kan op verschillende manieren. De intensiteit van de inspanning heeft grote invloed op het vet verbranden. De vetverbranding is het beste bij inspanningen van een lage tot matige intensiteit. Bij deze intensiteit zijn vetten de brandstof. Er wordt echter minder verbrand dan bij een hoge intensiteit. Bij een hoge intensiteit zijn het vooral koolhydraten die verbruikt worden en vetten minder. Er wordt echter binnen dezelfde meer energie verbrand bij een hoge intensiteit. De duur van de inspanning is van belang of en hoeveel vetten er verbrand worden. Hoe langer de inspanning duurt, hoe meer vetten er verbrand worden. Daarom is het voor de vetverbranding belangrijk dat er lange inspanningen gedaan worden.

Eten en afvallen.

Hoeveel en wat je eet heeft een grote invloed op het verbranden van vet en hoeveel je afvalt. Als de voorraad koolhydraten in het lichaam groot is dan wordt de vetverbranding tegengehouden. Als je koolhydraten binnen drie uur voor het sporten nuttigt dan wordt het verbranden van vet met 30% verminderd. Het effect van koolhydraten houdt lang aan. Daarom is het verstandig om geruime tijd geen koolhydraten te eten voor een inspanning voor vet verbranden.

Vet verbranden op een nuchtere maag.

Om zoveel mogelijk af te vallen zijn duurtrainingen op een nuchtere maag het meest effectief. Dit doe je voordat het ontbijt gegeten wordt. De training moet een matige intensiteit hebben, niet te laag en niet te hoog. Het moet mogelijk zijn om te praten. De trainingssessie op een nuchtere maag is zwaarder dan een normale sessie. Er is nog geen energie binnengekregen wat betekent dat er geen koolhydraten zijn die voor de energie zorgen. Het herstel duurt langer dan bij een normale trainingssessie.

Wil je meer weten over Afvallen? Bezoek deze pagina van Mieke eens.

Updated: 25 mei 2015 — 3:35 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange