Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Ballenbakken vereisen onderhoud!

Volgens de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) laat de hygiëne in ballenbakken vaak te wensen over. Dit is vanzelfsprekend als je erover nadenkt dat zelfs kinderen van plusminus drie jaar hierin spelen. Het gaat namelijk over het grote aantal ongelukje dat zich afspeelt tussen de ballen, en dit is zowel letterlijk al figuurlijk. Gelukkig voor de kinderen (en meespelende ouders) zijn de bacteriën niet schadelijk. Ondanks dat, zijn er toch veel restaurants die ze weg hebben gehaald omdat het simpelweg niet fris is.

Zoals je wel hebt gelezen is er dus grondig onderhoud nodig. Daarom wordt ook geadviseerd om de ballenbak ballen met heet water of een desinfecterend middel schoon te maken. Om de hoeveel tijd je dit moet doen is afhankelijk van de drukte. Het slimste is om goed toezicht te houden en bij een “ongelukje” het desbetreffende gedeelte gelijk schoon te maken. Ook zijn er tal bedrijven die speciale machines verhuren die de ballenbak ballen binnen no time gedesinfecteerd hebben.

Als we het onderhoud even opzij zetten zie je dat er ook creatieve dingen mee worden gedaan. Zo is er een Amerikaanse vader geweest die voor de grap zijn hele huis in een ballenbak veranderd had. Zijn vrouw wist van niks en kwam voor een grote verrassing te staan toen ze de duizenden ballen zag. Hoelang ze met het opruimen bezig geweest is, is helaas niet bekend.

Ook in Londen hadden ze een grote ballenbak gemaakt. Deze was gevuld met 81 duizend witte ballen, en er konden 30 mensen in. Er mochten overigens alleen maar volwassenen in. De bak was een initiatief van het Londense bureau Pearlfisher. Deze doneerde per bezoeker één pond aan het goede doel. Daarnaast had je ook de mogelijkheid om gezellig een drankje te doen aan de bar, wat het altijd goed na een lekkere speelafspraak.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange