Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

BHV verplichting

Stel bij jouw metaalverwerkingsbedrijf werken 100 medewerkers in ploegen. Hoeveel werknemers moeten dan een BHV certificaat hebben? Deze vraag stellen veel ondernemers zichzelf maar het antwoord blijft lastig.

 

Ieder bedrijf met meerdere werknemers is verplicht om een BHV traject te doorlopen. Wanneer u een eenmanszaak heeft is BHV niet verplicht tenzij er bezoekers, vakantiekrachten of klanten langskomen.

Wat leer je tijdens de BHV training?

De afkorting BHV staat voor Bedrijfshulpverlener. Het woord zegt het dus eigenlijk al jij bent degene die zal helpen binnen het bedrijf bij calamiteiten. Natuurlijk doet iedereen dit al maar jij bent er voor opgeleid en hebt vaak net wat meer kennis wat betreft specifieke calamiteiten.

Tijdens de training leer je; eerste hulp te verlenen bij ongevallen, het beperken en bestrijden van brand en ongevallen, noodsituaties alarmeren en evacueren van personen binnen het bedrijf.

Aantal BHV’ers

Vanuit de Arbowet is geen aantal BHV’ers verplicht maar er moeten er wel voldoende zijn. Dit statement klinkt vaag en dat is het ook. De hoeveelheid BHV’ers binnen je bedrijf hangt af van diverse factoren zoals: de grootte en complexiteit van het gebouw, aantal aanwezigen op het bedrijventerrein en de ligging ervan. Wat verder belangrijk is zijn de opkomsttijden van hulpdiensten. Iets wat 100% duidelijk is dat er ter aller tijde op zijn minst één BHV’er aanwezig zijn. Dit geldt ook wanneer er in ploegen gewerkt wordt en bij overwerksituaties. U doet zich er goed aan om het aantal medewerkers met het certificaat over verschillende afdelingen te verplaatsen. Op deze manier zijn er op verschillende locaties binnen het bedrijf gecertificeerde medewerkers aanwezig.

Let op! Wanneer er te weinig BHV’ers aanwezig zijn loopt u het risico om een boete te krijgen van €3.000,- welke bij herhaling oploopt tot maximaal €9.000,-. Weet u niet hoeveel medewerkers het certificaat moeten hebben? Neem dan contact op met erkende bedrijven die deze training aanbieden. Zij kunnen uw situatie het best beoordelen.

Updated: 2 oktober 2015 — 2:38 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange