Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Cursus EHBO aan kinderen

EHBO verlenen aan kinderen vraagt vaak om een speciale kennis. Bepaalde handelingen verschillen sterk aan de handelingen bij volwassenen. Na het volgen van een cursus Eerste Hulp aan kinderen weet je precies welke handelingen je in welke situatie moet verlenen aan kinderen en zuigelingen. Zo leer je bijvoorbeeld wat je kunt doen bij de vaakst voorkomende stoornissen in de vitale functies en letsel. Met behulp van zo’n cursus krijg je inzicht in de gevaren die bij zuigelingen en kinderen voor kunnen komen en op welke manier deze kan worden bestreden.

Om te beginnen aan een cursus EHBO aan kinderen heb je geen enkele vorm van voorkennis omtrent Eerste Hulp nodig. Wanneer je al een officieel EHBO diploma hebt, krijg je na een succesvolle afloop van de EHBO cursus aan kinderen een vermelding op het diploma dat je dit certificaat behaald hebt.

Wat leer je?

Tijdens de cursus ligt de focus op de verschillende ontwikkelingsstadia van zuigelingen en kinderen, hun omgeving en welke maatregelen je kunt nemen om de veiligheid te waarborgen.

Verder komen een aantal kinderziekten en hun behandeling onder de aandacht.

Er wordt vooral aandacht besteed aan de behandeling van de volgende soorten letsel:

  • shock

  • bloedingen

  • botbreuken

  • tandletsel

  • brandwonden

  • kneuzingen

  • oververhitting

  • koorts

Hoe sluit je de cursus af?

De cursus wordt afgesloten met een toets. De minimumleeftijd om hieraan te deelnemen is 16 jaar. Na het succesvol afronden van de toets ontvang je een certificaat Eerste Hulp aan kinderen. Dit certificaat is net als het EHBO diploma twee jaar geldig. Om de geldigheidsduur te verlengen wordt het aangeraden om herhalingslessen te volgen. Tijdens deze lessen worden belangrijk onderwerpen herhaald en kun je aantonen dat je nog altijd weet hoe je EHBO aan kinderen correct kunt toepassen.

Updated: 9 juni 2015 — 4:01 pm
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme