Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Een Corona zelftest kopen

Vanaf nu is het mogelijk om een Corona zelftest te kopen. Je kunt dit dan onder andere doen bij lokale supermarkten en drogisterijen. Ook kun je zo’n test via het internet aanschaffen. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

zelftesten voor corona acon healgen roche

Het kan voor verschillende doeleinden van belang zijn om zo’n Corona zelftest te kopen. Bijvoorbeeld op het moment dat je een controle afspraak hebt in het ziekenhuis. Voordat je naar deze afspraak gaat wil je naar alle waarschijnlijkheid wel weten of je niet besmet bent met het coronavirus. Wanneer dit het geval is, kun je zo’n zelftest kopen en uitvoeren. Hierdoor creëer je voor jezelf een extra stukje zekerheid. Ook is het een extra fijn gevoel dat je jezelf eerst test voordat je een last minute vlucht boek, of daadwerkelijk op vakantie gaat. Zo ben je alvast voorbereid op een eventuele tegenvaller.

 

De uitslag is snel bekend

De uitslag van een Corona zelftest weet je al binnen zo’n 15 minuten. Dit is natuurlijk erg snel en van belang op het moment dat je snel duidelijk wilt hebben. Zo’n Corona zelftest is te vergelijken met de antigeentest die je af kunt laten nemen bij verschillende GGD testlocaties.

Bij een antigeentest wordt er met behulp van een wattenstaafje een beetje neus- en keel slijm weggehaald. Dit wattenstaafje wordt vervolgens in een buisje met speciale vloeistof gestopt. Vervolgens worden er een aantal druppeltjes vloeistof op de testcassette gedruppeld en binnen een mum van tijd kan er dan een uitslag bekend gemaakt worden.

uitslag lezen coronatest

 

Waarom een Corona zelftest doen?

Er kunnen verschillende redenen te bedenken zijn waarom het zinvol is om een Corona zelftest af te nemen:

  •             Preventief: op het moment dat je geen ziekteverschijnselen hebt die kunnen duiden op een besmetting met het coronavirus kun je zo’n zelftest doen. Hierdoor weet je zeker dat je geen mensen in je nabije omgeving kunt besmetten.
  •             Reactief: op het moment dat je ziekteverschijnselen hebt die kunnen duiden op een besmetting met het coronavirus kun je ook zo’n Corona zelftest doen. Toch kan het zijn dat deze test negatief uitslaat terwijl je besmet bent. Dit kan komen doordat er dan nog te weinig virusdeeltjes in de eiwitten in je lichaam aanwezig zijn. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt. De uitslag van een Corona zelftest hoeft dus niet altijd juist te zijn.

 

De uitslag van de Corona zelftest is positief. En nu?

Op het moment dat de uitslag van de Corona zelftest positief is, is het belangrijk dat je jezelf houdt aan de vastgestelde maatregelen. Ook is het belangrijk dat je deze testuitslag laat controleren en alsnog een afspraak maakt bij een GGD testlocatie. Dit zodat je zeker weet of je al dan niet besmet bent met het coronavirus.

 

Waar een afspraak maken voor een officiële test?

Op de website coronatest.nl kun je zelf een afspraak maken (online) voor de officiële corona test. Deze site bevat ook testlocaties waar je terecht kunt voor een eventuele hertest. Een hertest doe je wanneer je zelftest positief blijkt te zijn en je vermoedelijk wel Corona hebt.

coronatest

Updated: 12 mei 2021 — 9:18 am
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme