Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Elektrische sigaret, voordelen en soorten

Alles over de Elektrische sigaret

elektrisch-rokenRoken is erg schadelijk voor het hart en de bloedvaten maar bovenal voor de longen. Rokers ondervinden dat ook op de korte termijn klachten door het roken van sigaretten kunnen optreden. Zo gaat de conditie hevig achteruit, wordt het haar brozer en kom je zelden een roker tegen met een gezonde blos op de wangen. De gezondheidsschade op de langere termijn is echter ernstiger. De gezondheid wordt echt in de vernieling geholpen. De kans op vroegtijdige sterfte wordt vergroot naarmate de jaren verstrijken. Dit kan je voorkomen door over te stappen op de elektrische sigaret en te stoppen met het roken van tabak!

 

Stoppen met roken met elektrische sigaret

stoppen-met-rokenBesluit je te stoppen met roken? Maar kan je dit niet zonder hulpmiddelen voor elkaar krijgen? Dan is de elektrische sigaret de beste oplossing. Met elektrische sigaretten adem je geen rook in maar waterdamp. Er vindt geen verbranding plaats, waardoor je ook geen schadelijke stoffen binnen krijgt, behalve nicotine. In gewoon tabaksrook zitten tientallen schadelijke en verslavende stoffen, waaronder nicotine, teer en koolmonoxide en nog vele andere additieven zoals diverse smaakversterkers. Elektrische sigaretten beschikken over vullingen. Daarin zit nicotine, water en eventueel een smaakje. Je kan zelf de dosis nicotine bepalen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor vullingen waarin 24 mg nicotine zit. Vergelijkbaar met de hoeveelheid die in zwaardere sigaretten zit. Je kan vervolgens die hoeveelheid afbouwen totdat je een vulling gebruikt zonder nicotine. Vanaf dat moment ben je in feite gestopt met roken. Na twee weken is je lichamelijk verslaving compleet verdwenen. Je zal alleen nog maar de handelingen die bij het roken horen (en dus ook bij elektrisch roken) gaan missen.

 

Elektrische sigaret minder schadelijk

Wil je graag blijven roken maar zonder dat je gezondheid hier onder lijdt? In tabak zitten veel schadelijke stoffen die je gezondheid kunnen aantasten. Bij de verbranding van tabak komen er verbindingen tussen stoffen tot stand, waardoor er nog eens tientallen schadelijke stoffen bij komen. Bij elektrische sigaretten vindt geen verbranding plaats. De enige schadelijke stof in de waterdamp die je inademt is nicotine. Teer, koolmonoxide en talloze andere chemische, schadelijke stoffen komen je lichaam niet meer binnen. Door over te stappen op ‘elektrisch roken’, bespaar je niet alleen veel geld maar ga je ook nog eens veel gezonder leven! Maar hoe werkt een e-sigaret nou eigenlijk? Dat leggen we je hieronder in het kort uit.

 

Hoe werkt een elektrische sigaret?

De meeste elektrische sigaretten beschikken over een tank (waarin de vloeistof zit), een batterij en een verdamper. Als je een hijs neemt, wordt de batterij geactiveerd en deze ontsteekt vervolgens de verdamper. Gezamenlijk met de damp komt nicotine vrij. Iets duurdere elektrische sigaretten kan men zelf met vloeistof (liquids) bijvullen. Zogenoemde ‘vaste elektrische sigaretten’ beschikken over een reservoir met vloeistof die je eens in de zoveel tijd zelf vervangen moet. De liquids zijn in verschillende smaakjes voorhanden. Kies bijvoorbeeld voor aardbei,- kersen- of cappuccinosmaak. Je kan er ook voor kiezen om vloeistof te nemen waarin geen nicotine zit. We raden je aan om pas voor nicotinevrije liquids te kiezen wanneer je stapsgewijs de dosis nicotine hebt afgebouwd.

 

Soorten elektronische sigaretten

Naast elektronische sigaretten kan je ook kiezen voor elektrische waterpijpen, pijpen of zelfs sigaar. Een sigaar wordt e-sigaar genoemd en een pijp wordt e-pijp genoemd. Er zit nog wel wat kwaliteitsverschil in de sigaren en pijpen en dat zie je terug in de prijs. Als je een e-sigaar of e-pijp kopen wilt dan is het vaak het uiterlijk dat belangrijk voor je is. Er zijn handgemaakte exemplaren die niet van echt te onderscheiden zijn. Vaak zijn dit Italian made producten.

e-sigaar-en-e-pijp

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme