Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Fabrikanten vragen een ontheffing aan voor de Corona thuistest

Binnenkort is het mogelijk om jezelf of één van je gezinsleden te testen op een eventuele besmetting van het coronavirus. Dit kan gedaan worden met behulp van de zogenaamde Corona thuistest. Echter is een corona test een medisch hulpmiddel wat maakt dat deze testen niet zomaar verkocht mogen worden aan particulieren.

Om de mogelijkheid voor particulieren te creëren om een Corona zelftest te kopen, kunnen fabrikanten van deze testen een ontheffing aanvragen. Wel is het hierbij van belang dat deze fabrikanten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten de testen die zij verkopen onder andere voorzien zijn van een CE markering.

 

Hoe werkt een Corona thuistest?

Een Corona thuistest werkt eigenlijk op dezelfde manier als de antigeentest die je af kunt laten nemen bij verschillende GGD testlocaties. Ook bij deze thuistest moet je met behulp van een wattenstaafje een beetje neus- en keel slijm weghalen. Nadat je dit gedaan hebt, stop je dit wattenstaafje in een buisje met speciale vloeistof. Vervolgens druppel je een paar druppeltjes vloeistof op de testcassette en binnen een kwartiertje weet je of je besmet bent met het coronavirus.

corona samen sterk

Is een thuistest betrouwbaar

Veel mensen zetten hun vraagtekens bij de betrouwbaarheid van zo’n Corona thuistest. Dit is natuurlijk niet geheel onlogisch aangezien zo’n thuistest niet afgenomen wordt onder toeziend oog van medisch personeel. De thuistest van sommige merken, op de Healgen na, zijn minder gevoelig dan de testen die afgenomen worden bij de GGD testlocaties.

Concreet betekent dit dat wanneer je wel besmet bent maar nog geen ziekteverschijnselen hebt dat een Corona thuistest een negatieve uitslag weer zal geven. Deze uitslag klopt dan dus niet met de werkelijkheid. Wanneer je echt zekerheid wilt, kun je beter een afspraak maken bij een GGD testlocatie.

werken met mondmasker

Waarom dan toch een Corona thuistest?

Toch kan een Corona thuistest zinvol zijn. Bijvoorbeeld op het moment dat je een bezoekje wilt brengen aan een oudere of zieke dierbare. Je wilt het immers niet op je geweten hebt dat je deze dierbare aan wie jij een bezoekje brengt besmet met het coronavirus. In dit geval kun je zo’n Corona thuistest afnemen. Tenzij je natuurlijk geen ziekteverschijnselen hebt en niet in contact bent geweest met iemand die besmet bleek te zijn met het virus.

Ook binnen de overheid zal de Corona thuistest geïntroduceerd worden. Hierdoor kan onder andere het hoger onderwijs zoveel mogelijk hervat worden en kunnen eventuele besmettingen zoveel mogelijk uitgesloten worden.

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme