Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Gezonder door slapen

SlapenMensen zijn maar gekke wezens, mensen hebben van alle zoogdieren het meeste rust nodig om normaal te kunnen functioneren. De oorzaak hiervan is niet helemaal bekend, maar een slecht slaapritme kan erin resulteren dat je prestaties op school of het werk flink verslechteren. Bij 6 uur slaap per nacht kunnen je prestaties na een week tijd al halveren. Door genoeg slaap te pakken, krijg je een gezonder, fitter en sterker lichaam, op de lange termijn wordt er zelfs je levensverwachting mee verhoogd.

Beter werkend immuunsysteem

Bij een goed en evenwichtig slaapritme zorg je ervoor dat je lichaam optimaal hersteld na een flinke work-out of als je een verkoudheid te pakken hebt, zorg je door een goede nachtrust dat je sneller hersteld van je verkoudheid. Bij een uitgerust lichaam functioneert je immuunsysteem een stuk beter, waardoor je beter bestand bent tegen bacteriën, ziektekiemen en virussen.

Vetverbranding

Na een zware training heeft je lichaam voldoende rust nodig om aan te sterken. Door genoeg te slapen word je een stuk fitter en sterker, omdat je tijdens het trainen het stresshormoon cortisol, maar ook testosteron aanmaakt. Cortisol zorgt er ervoor dat je spierweefsel afbreekt en testosteron doet het tegenovergestelde. Ook al gaat je lichaam in ruststand na het sporten, blijf je toch vet verbranden, voldoende slaap zorgt ervoor dat je ook nog eens meer vet verbrand zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Daarnaast zorgt een goede nachtrust ervoor dat je metabolisme op peil blijft, door een regelmatige nachtrust blijft je vetverbranding constant. Bij een slecht slaappatroon zorgt het er juist voor dat je makkelijker vet op gaat slaan.

Matras

Om een gezond slaappatroon op te pakken is het handig om te beginnen bij de basis. Een juist matras zorgt ervoor dat je blessures afnemen. Blessures hoeven niet perse te beginnen op de plek waar het zeer doet, zoals de knieën of enkels. Dit kan een diepliggend probleem zijn en dat kan veelal komen doordat je een slechte rug en nek hebt. Dit zorgt voor instabiliteit in het lichaam, die instabiliteit zorgt er indirect voor dat er extra druk op gewrichten en spieren komt te staan. Met een goed Slaaploods matras creëer je een natuurlijke en gezonde houding van de rug en het zorgt ervoor dat je niet wakker wordt met rugpijn. Rugpijn kan er ook weer voor zorgen dat je een stuk vermoeider de dag doorkomt, omdat hiermee je concentratie wordt verstoord.

Kussen

Samen met het matras is het ook belangrijk om een goed kussen aan te schaffen. Zo’n kussen zorgt ervoor dat je nek een stabiele houding aanneemt. Een slecht kussen gaat namelijk hand in hand met het verhogen van nekpijn en blessures. Vaak zijn een slecht matras en kussen de oorzaak van slecht slapen, maar er wordt weinig aan gedacht, omdat mensen gewend zijn aan het huidige materiaal dat ze hebben.

Het matras wordt daarom ook minder snel vervangen dan een kussen omdat dit een flinke investering vereist, maar een investering doe je alleen als het voor jou positief uitpakt, doen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange