Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Een goed matras vs. de middagdip

Heel werkend Nederland heeft er wel eens last van, de middagdip. Vooral wanneer je op een kantoor werkt en veel achter de computer zit heb je een grote kans op een dipje. Vaak start het vermoeide gevoel na de lunch en afhankelijk van wat je gegeten hebt kan dit een aantal uur duren. Je voelt je slaperig en je kunt je moeilijk concentreren. Aandacht erbij houden is op dit moment echt topsport. Wat kun je hier tegen doen?

 

Oorzaak middagdip

Wat zou het fijn zijn als er één oorzaak voor een middagdipje aan te wijzen zou zijn. Dan kon je dit ook meteen aanpakken en dan was dit vermoeiende uurtje voorbij. Zo werkt het dus niet. Een middagdip heeft niet een directe oorzaak, je kunt er misschien wel het een en ander aan doen om het te voorkomen.

Omdat de dip vaak na de lunch komt is het slim om eens te kijken naar wat je eet tussen de middag. Een zware lunch met veel vlees, koolhydraten of suikers kan er voor zorgen dat je daar later last van krijgt. Wanneer je gewoon teveel eet zul je dit ook merken tijdens de middag. Het is daarom verstandig om een wat lichtere, eiwitrijke lunch te eten. Niet teveel koolhydraten, dit zorgt voor een schommeling in de bloedsuikerspiegel.

 

Een andere boosdoener voor de middagdip kan medicatie zijn. Bepaalde bloeddruktabletten, antidepressiva en pijnstillers kunnen invloed hebben op je conditie. Het zou ook kunnen dat je bloedarmoede hebt. Wanneer je dit vermoed is het slim om naar de huisarts te gaan en zo spoedig mogelijk een bloedonderzoek te ondergaan.

 

Los van wat je eet en het medische gedeelte kan een goed bed ook bijdragen aan een fitte dag. Een goede nachtrust gaat uiteraard hand in hand met een frisse start van de dag. Wanneer je uitgeslapen bent heeft dit een positieve invloed op je prestaties gedurende de dag. Slecht, weinig of onrustig slapen zorgen ervoor dat je vermoeid raakt, wat resulteert in een minder productieve dag. Een goed bed speelt een belangrijke rol bij een goede nachtrust.

Laat je daarom goed informeren wanneer je een bed aan wil kopen. Ook wanneer je online een bed wil bestellen, kies dan voor een bedrijf met een showroom zoals Slaaploods.nl.

 

Tips bij een middagdip

  • Kies voor een eiwitrijke lunch, zoals hierboven beschreven staat
  • Ga in de lunchpauze een stukje wandelen, frisse lucht zorgt voor energie
  • Zet een raam open en zorgt dat je genoeg daglicht ziet
  • Slaap minstens 7 uur per nacht voor een uitgerust gevoel
  • Kijk eens kritisch naar je bed, is het aan vervanging toe?
  • Wanneer je in de middag minder productief bent kun je het beste de belangrijkste werkzaamheden in de ochtend uitvoeren
  • Ga iets actiefs doen op het moment dat je de middagdip aan voelt komen. Haal een kopje koffie of loop een rondje door je werkplaats.
Updated: 29 juni 2016 — 8:45 am
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme