Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Harde muziek is schadelijk, kies voor Quantis

Veel mensen hebben er last van na het uitgaan, een piep in de oren. Liefst 1 op de 7 jongeren heeft hier last van. Tijdens het feesten heb je er geen last van, maar wanneer je thuis komt en op bed ligt, wordt je er niet goed van. Maar waar komt die piep vandaan?

Haarcellen

Wanneer je een piep in je oor hebt na het luisteren van harde muziek of het horen van een ander geluid, betekent dit dat er haarcellen in je oor blijvend of tijdelijk beschadigd zijn. Wanneer haarcellen blijvend schade oplopen zijn ze dood en herstellen ze zich dus niet meer. Wees dus voorzichtig en voorkom dat je doof wordt.

Gehoorschade

Elk jaar komen er ten minste 20.000 jongeren met blijven gehoorschade bij. Vaak is deze schade te danken aan harde muziek. Niet alleen door de te harde muziek in de discotheek, maar ook door het te hard opzetten van de muziek op de MP3’s of andere audio apparaten. Uit onderzoek blijkt zelfs dat ten minste 100.000 jongeren tussen de 15 en 25 jaar gehoorverlies van 20 decibel hebben opgelopen. De schade die opgelopen kan worden is afhankelijk van het niveau van het geluid en de tijdsduur. Dagelijks geluid van minimaal 80 decibel vergroot de kans op gehoorschade aanzienlijk. Het is dus niet alleen mogelijk om geluidsschade tijdens het stappen op te lopen, maar ook op het werk of thuis. Houdt hier dus rekening mee en denk aan je toekomst. Zet je soundsystemen niet te hard. Soundsystemen van Quantis kun je gemakkelijk afstellen om het perfecte geluid te creëren.

Voorkomen gehoorschade tijdens uitgaan

Het geluidsniveau tijdens het uitgaan heb je zelf minder in de hand. Maar er zijn wel degelijk mogelijkheden om de piep in je oren te voorkomen. Zo kun je er zelf rekening mee houden om niet te dicht bij de boxen te gaan staan. Hoe verder de afstand van de boxen, hoe minder aantal decibellen. Ook bieden oordoppen met filters een oplossing bij harde muziek. Oordoppen met filters gaan niet ten koste van de kwaliteit van de muziek en biedt dus de oplossing. Geen kans op gehoorschade tijdens het genieten van de muziek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme