Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Je kunt je hersenen niet trainen maar wat dan wel?

Momenteel zijn er veel discussies gaande over het feit of je jouw hersenen kunt trainen door hersenkrakers op te lossen. Met andere woorden; als je maar genoeg traint kun je informatie sneller verwerken en beter onthouden. Ik ben geen neuroloog en kan dus ook geen sluitend antwoord geven op deze vraag, echter heb ik wel mijn gezonde twijfels hier bij of het daadwerkelijk zo werkt.

Er zijn genoeg belang hebbende in het spel die het goed zou uitkomen als morgen een hele boel mensen hersenkrakers zouden gaan kopen. Namelijk de bedrijven die deze hersenkrakers in boekjes en ook via apps en internet verkopen.

Wat je wel zou kunnen doen; het volgen van een workshop snellezen, business brain training of mind mapping. Hiervan is wetenschappelijk aangetoond dat deze daadwerkelijk tot resultaten leiden.
Het verschil met deze workshops en hersenenkrakers is echter dat je bij de workshops je hersenen niet gaat trainen maar ze anders gaat gebruiken, hierdoor kunnen je hersenen informatie beter en effici├źnter verwerken waardoor ze de informatie ook beter opslaan.

Workshop snellezen

Bij een workshop snellezen leer je technieken die ervoor kunnen zorgen dat je tot 3 keer sneller begrijpend kunt lezen. Waardoor je minder tijd nodig hebt om bepaalde informatie door te nemen en de informatie toch goed en zelfs beter onthoud.

Workshop mind mapping

Bij een workshop mind mapping leer je technieken die je helpen bij het maken van een mind map. Een mind map is een logische structuur met een hoofd onderwerp in het midden en allemaal sub onderwerpen er om heen. Je zet normaliter een mind map op papier of stelt deze op met software, dit doe je om informatie op papier te zetten en deze uit je hoofd te kunnen leren.
Omdat je niet veel schrijft bij een mind map maar voornamelijk afbeelding toevoegt of tekent zul je de informatie beter onthouden, je hersenen onthouden afbeelding namelijk gemakkelijker dan teksten.

Updated: 11 maart 2016 — 1:17 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme