Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Noten in de Schijf van Vijf

Het Voedingscentrum heeft onlangs weer een nieuwe Schijf van Vijf gelanceerd. Door allerlei nieuwe inzichten in onze voeding en het effect ervan op onze gezondheid was de oude Schijf verouderd. Tijd voor een nieuwe dus! Nog altijd vinden we oude vertrouwde zaken als brood, vlees, groente, fruit en zuivel in de Schijf van Vijf, maar er zijn we duidelijke verschillen met de oude.

Zwarte thee

Een van de belangrijkste veranderingen is dat bewerkt vlees niet meer voorkomt op de Schijf. Bewerkt vlees zijn eigenlijk alle vleeswaren die een bewerking hebben ondergaan, zoals vleeswaren voor op brood. Natuurlijk kan je dit gewoon blijven eten, maar kennelijk is men van mening dat het beter is om deze vleeswaren weg te laten. Eigenlijk net als suikers. Eet ze liever niet, maar als je het toch in beperkte mate doet is het geen probleem. Een andere wijziging is dat thee plotseling prominent wordt gepromoot. Een paar koppen groene of zwarte thee schijnt heel goed voor je te zijn!

Noten als nieuwkomer

Opvallende nieuwkomer in de Schijf is de productgroep ‘noten’. Men wordt tegenwoordig aangeraden om een handvol noten per dag te eten vanwege alle gezonde eigenschappen van noten. Noten zijn gezond omdat ze heel veel gezonde voedingsstoffen bevatten. Sterker nog, noten bevatten eigenlijk helemaal geen stoffen die slecht zijn. Zelfs de vetten in noten behoren tot de gezonde vetten. Dit zijn plantaardige vetten zoals Omega 3 die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

Noten kopen

Nu zijn we er met de kennis dat we noten moeten eten nog niet, want er liggen ook weer heel veel bewerkte noten in de winkel. Meestal zijn het zoute nootjes die je kan kopen, maar natuurlijk zijn er ook de talrijke varianten met allerlei suikerjasjes en andere toevoegingen om mensen lekker te maken. Het beste is om onbewerkte noten te kopen, zoals paranoten. Deze noten worden in principe altijd onbehandeld verkocht zodat je maximaal profiteert van de gezondheidsvoordelen. Wil je puur natuur paranoten kopen? Kies dan voor de gespecialiseerde notenwinkel. Er zijn talloze webshops zoals die van Mevrouw Noot waar je verse, onbehandelde noten kan kopen, dus zonder toevoegingen en bewerkingen.

Updated: 2 mei 2016 — 8:22 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange