Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Vrees voor de tandarts

Veel mensen denken dat het raar is om angst te hebben voor de tandarts en dat zij de enige zijn die hier last van hebben. Dit is echter niet het geval, uit verschillende onderzoeken is gebleken dat tachtig procent van de mensen wel een bang is geweest bij de tandarts. De meeste mensen gaan uiteindelijk ondanks de angst toch naar de tandarts en dit komt omdat het bezoeken van een mondhygiënist enorm belangrijk is. De mensen die een bezoek blijven uitstellen zullen hier uiteindelijk de gevolgen van merken. Uiteindelijk kan het niet verzorgen van je tanden zelfs tot gevolg hebben dat alle tanden eruit moeten worden gehaald. Ondanks de angst is het dus belangrijk om toch regelmatig de tandarts te bezoeken. Onderstaande tips helpen je bij het zetten van de stap om toch de tandarts te bezoeken.

Beken je angst aan de tandarts

Een tandarts die niet weet dat jij bang bent kan hier ook geen rekening mee houden. Het is natuurlijk verstandig om dit te doen voordat je in de tandartsstoel ligt. Op dat moment is het wat lastiger om een gesprek te voeren. Als je nerveus bent voor het gesprek, schrijf dan alles wat je wilt vragen op een briefje, zodat je antwoord krijgt op alle vragen die je hebt. Mocht dit te moeilijk zijn voor je dan kan je ook altijd proberen of je de tandarts eerst aan de telefoon kan krijgen of je kan proberen te beginnen met mailcontact.

Ga eerst op consult

Ga eerst een keer langs bij de tandarts voor een “kijk afspraak”. Je kan daarin alle vragen stellen die je hebt en de tandarts kan een keer in je mond kijken zonder verder iets te doen. Dit gesprek kan voor veel mensen als een geruststellend gevoel geven. Waardoor ze met een beter gevoel de echte tandarts afspraak in kunnen gaan.

Luister niet naar wat je overal leest

Als je last van hoofdpijn hebt en je gaat op Google zoeken naar de oorzaak hiervan kom je vaak nogal snel uit bij ernstige ziektes. Ditzelfde geld voor problemen aan je tanden. Ga niet op internet zoeken naar de oorzaken van tandpijn en de oplossingen hiervoor. Je komt op internet altijd de meest heftige verhalen tegen en de kans is zeer groot dat de oplossing van jouw probleem een stuk eenvoudiger en minder pijnlijk. Laat jezelf ook niet te veel beïnvloeden door de verhalen in je omgeving. Mensen zijn vaak geneigd om verhalen wat heftiger te maken dan dat ze eigenlijk zijn.

Updated: 30 mei 2017 — 11:59 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange