Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Vrouwen liegen over gewicht

De weegschaal is niet de beste vriend van ons vrouwen. We houden niet van het ding, maar toch staan veel vrouwen er dagelijks op. Er zijn echter ook een hoop vrouwen die de weegschaal expres vermijden. Wat niet weet wat niet deert, toch? Voor mooie benen scheer je ze of kies je voor permanent ontharen, maar voor een mooi lijntje moet je helaas iets meer moeite doen.

Vrouwen

Als je de vraag stelt aan vrouwen hoeveel ze wegen, dan zitten zij bijna altijd onder hun daadwerkelijke gewicht. Gemiddeld schatten (of zeggen) ze dat ze zo’n vier kilo minder wegen dan werkelijkheid.

Mannen

Mannen zijn, zoals je wellicht al had verwacht, eerlijker over hun gewicht. Zij denken dat ze twee kilo lichter zijn dan hun werkelijke gewicht. De Vakgroep Huisartsengeneeskunde van de VUB heeft hier onderzoek naar gedaan en is tot deze cijfers gekomen. Zij hebben de levensverwachting van personen uitgerekend naar gelang hun lengte, gewicht en buikomtrek. Door er een formule op los te laten zijn zij tot een levensverwachting gekomen. Het kan voor vrouwen maar liefst zes gezonde jaren betekenen als zij een goed gewicht hebben en geen overgewicht. Voor mannen zijn dat vier gezonde jaren. Het is daarom niet onbelangrijk dat er aandacht besteed wordt aan gezonde voeding en sporten. Waarom een gezond gewicht voor mannen vier en voor vrouwen zes gezonde levensjaren betekent is nog niet achterhaald, maar het is algemeen bekend dat vrouwen over het algemeen een langere levensverwachting hebben dan mannen. Wellicht dat dat een factor kan zijn voor deze resultaten.

Diëten

Bijna niemand van de proefpersonen heeft nog nooit een dieet gevolgd. Wat wel opvallend was, was dat slechts 27 procent van de groep een dieet langer dan vier weken heeft volgehouden. Toch was 70 procent blij met het eindresultaat na het dieet, maar dat percentage zakt hard onderuit na langere tijd. De wetenschappers vinden echter dat mensen beter niet kunnen diëten, maar hun levensstijl aan moeten passen. Kook elke dag en eet je groente en fruit en het liefst met behulp van een diëtist.

Updated: 20 oktober 2014 — 8:49 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange