Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Waarom kraamzorg?

Zwanger zijn is een heel bijzonder fenomeen. Er ontwikkelt een kindje in jouw buik en daar heb jij straks de verantwoordelijkheid over. Als het je eerste kindje is, is het begrijpelijk dat het allemaal erg spannend is. Er komt veel op je af en je vraagt je zo nu en dan af of je wel klaar bent voor het moederschap. Gelukkig heeft Nederland een goed systeem en is het mogelijk om kraamhulp te krijgen. Een kraamverzorger begeleidt moeder en kind na de geboorte. Het doel is om moeder en kind een goede start te geven. Kraamzorg is uniek en wordt bijna alleen in Nederland gegeven. Het is het verstandigst om de kraamzorg voor de vierde maand van je zwangerschap aan te vragen. Dit kun je bij verschillende instanties doen en dit hangt mede af van je zorgverzekeraar. Een voorbeeld van een gedegen instelling voor kraamhulp is ZuidZorg.

Voordelen kraamzorg

Kraamzorg brengt veel voordelen met zich mee. Met een goede kraamhulp breng jij de eerste weken na je bevalling een stuk rustiger door. De kraamzorg geeft professionele begeleiding, hij of zij geeft voorlichting en instructies over onder andere de voeding, verzorging en het gedrag van de baby en assisteert op jouw verzoek bij de bevalling. Daarnaast helpt een kraamverzorger met de huishoudelijke taken en past hij of zij zich aan de wensen van jou en je partner aan. Alle onzekerheden die jij hebt bij het verzorgen van je baby, kun je bij de kraamzorg kwijt. Hij of zij helpt je om over deze onzekerheden heen te komen en laat zien hoe je bepaalde handelingen uit moet voeren. Verder word je geholpen bij het geven van borstvoeding, eventuele gezondheidsproblemen en voor de opvang van alle vrienden en familie. Ook als je al een ander kindje hebt, is het fijn dat de kraamhulp er is. Hij of zij betrekt het broertje of zusje ook bij de handelingen. Een bevalling is niet zomaar iets. Het puft je lichaam uit en het is belangrijk dat jij je rust krijgt na die tijd. Met een kraamzorg kun je overdag gerust een dutje doen zonder bang te zijn dat het huishouden in de soep loopt.

 

Kosten kraamzorg

Kraamzorg wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Er is echter wel wettelijk vastgelegd dat je een eigen bijdrage van €4,15 euro per uur moet doen. Deze bijdrage wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld. Het ligt aan je verzekering, maar mocht je een aanvullende verzekering hebben dan is er een kans dat zelfs je eigen bijdrage wordt vergoed. Het belangrijkste bij een kraamzorg is dat je met hem of haar door één deur kan. Hij of zij komt na de bevalling veel bij jou aan huis en dan moet jij je niet aan iemand irriteren.

 mammy-331712_640

Updated: 3 augustus 2015 — 9:14 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange