Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Zorgverzekering 2015, waar rekening mee te houden

Het einde van het jaar nadert weer en dat wil zeggen dat bepaalde zaken weer eens tegen het licht aan gehouden kunnen worden. Zo ook met de zorgverzekering. Een goede verzekering kan voor sommige mensen van groot belang zijn. Zeker mensen die bijvoorbeeld veel gebruik maken van fysiotherapie maar geen chronische aandoening hebben.

Onbeperkt, dat zal nog niet meevallen

Er vinden flinke verschuivingen plaats binnen het land der zorgverzekeringen, zo merkt ook fysiotherapie Breda. Veel patiënten zijn mensen met reumatische klachten bijvoorbeeld. Deze mensen zijn gebaat bij een regelmaat in fysiotherapie. Tot voorheen was het bij de meeste zorgverzekeraars nog mogelijk om een pakket te kiezen waarbij onbeperkte fysiotherapie een onderdeel was. Vanaf 2015 wordt het al een stuk lastiger om dit af te sluiten. Veel verzekeraars bieden alleen nog deels fysiotherapie aan, wat inhoudt dat mensen die geen chronische aandoeningen hebben ook niet alles meer vergoedt krijgen.

Deze verschuiving is natuurlijk niet wenselijk en gaat ook totaal voorbij aan het doel van zorgverzekeringen. Uiteindelijk betalen we allemaal een redelijk bedrag aan dit soort verzekeringen. Hiermee vangen we allemaal de klappen op van anderen die lichamelijk minder zijn en meer hulp nodig hebben. Op dit moment lijkt te trend juist de andere kant op te gaan. Het wordt alleen maar goedkoper met het effect dat veel zorg niet meer vergoed wordt.

Sommige specialisten uit de branche voorspellen zelfs dat aanvullende verzekeringen op den duur geheel zullen verdwijnen. Daarnaast blijft het eigen risico elk jaar alleen maar toenemen. Dat houdt dus ook nog eens in dat men nog meer gaat betalen voor bepaalde zorg.
Toch zijn er ook zorgverzekeraars die hier een middenweg in proberen te vinden. Deze willen goed gedrag van klanten belonen zodat het eigen risico omlaag gaat. Bijvoorbeeld stoppen met roken of sporten wordt gezien als goed gedrag. Hierdoor brengt iemand zichzelf minder schade toe en blijven ze fit waardoor de kans op zorg minder groot is.

Nog overstappen? Bekijk dan goed wat de voorwaarden zijn bij de zorgverzekeraar en vergelijk goed.

 

Updated: 31 december 2014 — 10:47 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange