Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Hoe zwem ik veilig in natuurwater?

Zwemmen in open water (of natuurwater) is een populaire bezigheid van veel Nederlanders zodra het weer lekker weer wordt buiten. Aangezien voor komende week warme temperaturen zijn verwacht, geven we de mensen zonder eigen water in de villatuin alvast wat tips om veilig te zwemmen in open water.

Voordat je gaat zwemmen in open water

Onder open water verstaan we zeeën, meren, rivieren en andere wateren. Voordat je gaat zwemmen in open water is het verstandig om eerst goed uit te zoeken waar in je omgeving je veilig in open water kunt zwemmen. Er zijn diverse websites te vinden die goed aangeven waar je wel en niet veilig kunt zwemmen in Nederlandse wateren. Als je wilt zwemmen in een water waar niets over te vinden is online en ook geen aanduidingen staan, ga er dan niet zwemmen! Zwemmen in open water kan gevaarlijk zijn omdat er bijvoorbeeld een vaarroute doorheen loopt of omdat de kwaliteit van het water niet voldoende is om gezondheidsrisico’s tegen te gaan. In veel wateren komt bijvoorbeeld blauwalg nog voor. Dat is een gevaarlijke alg die kan zorgen voor jeuk en irritatie op de huid en ogen.

Tijdens en na het zwemmen in open water

Tijdens het zwemmen is het belangrijk om te letten op de temperatuur van het water. Deze kan door gebrek aan zonlicht nog erg laag zijn. Zwem dan niet te lang met het hoofd onder water om onderkoeling te voorkomen. Zorg ervoor dat je iets bij hebt om jezelf na het zwemmen warm te houden. Na het zwemmen in open water is het aan te raden om een warme douche te nemen om het natuurwater van je af te spoelen. Zo verklein je de kans op gezondheidsproblemen tot een minimum. Volg de bovenstaande tips op en je bent verzekerd van een veilige zwemervaring, veel zwemplezier!

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme