Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Schilderen met acrylverf tips

Tips schilderen met acrylverfMisschien wil je leren schilderen met acrylverf of ben je al een tijdje bezig, dan kunnen een paar tips vast goed van pas komen. Denk hierbij aan tips om de verf op een juiste manier te verdunnen, mengen of verwijderen. Hieronder zullen we deze tips kort beschrijven, zodat je deze straks kunt toepassen tijdens het schilderen. Laten we beginnen met het verdunnen van acrylverf.

Hoe kun je het beste acrylverf verdunnen?

Acrylverf is een verf op waterbasis, waardoor het verstandig is om deze verf gewoon te verdunnen met water. Daarnaast kun je de verf ook verdunnen met acrylverf mediums, maar deze zijn vaak prijzig. Het voordeel van een medium is wel dat de verf een betere glans zal krijgen. Maar hoe verdun je nou eigenlijk acrylverf met water? Bij het verdunnen is het verstandig om dit gelijkmatig te doen. Verdun dus niet in één keer een grote hoeveelheid verf, maar doe eerst een beetje verf in bijvoorbeeld een kommetje. Wanneer je dit hebt gedaan kun je water gaan toevoegen, zodat de verf de gewenste textuur krijgt.

Mengen van acrylverf

Net als bij het acrylverf verdunnen doe je het mengen ook gelijkmatig. Hierbij is het wel belangrijk om te weten welke kleuren je met elkaar moet mengen om een bepaalde kleur te krijgen. In dit geval is het verstandig om een boek te bestellen over het kleuren mengen. Daarnaast bestaan er primaire, secundaire en tertiaire kleuren. De primaire kleuren zijn blauw, geel en rood. Wanneer je twee van deze kleuren met elkaar mengt krijg je een secundaire kleur. Als je meer dan twee kleuren met elkaar mengt krijg je weer een tertiaire kleur. Mocht je het acryl mengen niet leuk vinden, dan kun je een bepaalde kleur ook gewoon kopen.

Acryl verwijderen

Wanneer acryl volledig is opgedroogd kun je het bijna niet meer verwijderen met water. Het is daarom belangrijk om penselen of kwasten altijd na het schilderen gelijk schoon te maken. Als je dit niet doet zullen deze namelijk beschadigen. Acrylverf op je kleren gemorst? Dan kun je dit verwijderen door het betreffende kledingstuk in een teil met warm water te leggen. Doe er wat groene zeep bij en probeer de vlek te verwijderen. Laat vervolgens het kledingstuk voor ongeveer een uur in het water liggen, zodat de vlek volledig zal verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange