Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Welke camera koop je?

De aanschaf van een goede camera is een grote kostenpost. Er zijn veel opties en soorten camera’s en het hangt samen met de reden van aanschaf: waarvoor wil je hem gebruiken? Wil je foto’s maken op vakantie, thuis of wil je er misschien je beroep van maken. Er zijn talloze keuzes bij de aanschaf van een camera. Maar wat zijn precies de verschillen? LINK Fotografie legt uit en vergelijkt de verschillende opties.

Compactcamera’s

Compactcamera’s zijn ideaal voor een basis fotograaf. Ze zijn simpel in gebruik, niet zo duur en gemakkelijk mee te nemen omdat ze erg klein zijn. Het is de ideale camera voor gebruikers die graag mooiere foto’s willen maken dan je met een smartphone kunt doen. Zeker voor op vakantie of tijdens een verre reis is het ideaal in gebruik. Iedere gebruiker kan met deze camera foto’s maken, er zijn geen lastige instellingen die je aan- of uit moet zetten.

Systeemcamera’s

Een systeemcamera bevindt zich in dezelfde prijscategorie als een spiegelreflexcamera. Het verschil tussen deze twee is de ‘spiegel’. Bij een spiegelreflexcamera is het namelijk zo dat er een spiegeltje in de camera opklapt wanneer je een foto maakt. Een systeemcamera is kleiner, minder zwaar en knipt dus zonder dat spiegeltje. Het is wel mogelijk om lenzen te verwisselen bij een systeemcamera, maar een spiegelreflex geeft je meer mogelijkheden voor professionele fotografie. De systeemcamera is dus eigenlijk perfect voor fotoliefhebbers, maar die niet de grote, het gewicht en de perfectie van een spiegelreflexcamera willen. Ideaal voor starters en je maakt er hoe dan ook prachtige foto’s mee.

Spiegelreflexcamera’s

Het zijn de paradepaartjes onder de professionele camera’s. Ze zijn helaas niet goedkoop, groter en zwaarder dan een gemiddelde camera. Het voordeel is dat je er prachtige foto’s mee kunt maken. Er zijn veel verschillende instellingen en met de juiste lens kun je veel kanten op. Het kost gemiddeld meer tijd om uit te vinden hoe de camera werkt, veel startende gebruikers volgen een cursus. Zodra je het onder de knie hebt, is het makkelijker in gebruik en zul je zien dat je prachtige foto’s kunt maken. Bedenk je dus wel voor de aanschaf of je een dergelijke grote dure camera echt gaat gebruiken. Het kost veel geld, maar ook tijd om te investeren in het gebruik.

Tips

Er is ontzettend veel keuze in camera’s, technieken, lenzen en prijzen. Maar hoe weet je nu welke je moet aanschaffen? Laat je altijd adviseren door een professional, kijk en vergelijk op internet en beslis dan welke camera het beste bij jou past. Soms is het ook goedkoper om op internet te bestellen, dan bij een winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme