Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Een erfrecht advocaat inschakelen.

Wanneer er binnen een familie iemand is komen te overlijden heeft dat ingrijpende gevolgen voor het gezin, maar ook voor de familieleden die niet zo nauw verwant zijn aan de overledene.

Wanneer er ook nog eens sprake is van een nalatenschap of erfenis kan er al snel sprake zijn van een gecompliceerde situatie. Vooral omdat de gezinsleden emotioneel niet op hun sterkst zullen zijn is het belangrijk advies in te winnen.Daarbij komt dat het moeilijk is een advocaat in te schakelen bij een familiekwestie. Wanneer u degene bent die contact heeft gezocht met een erfrecht advocaat is het heel goed mogelijk dat er spanningen ontstaan binnen de familie of het gezin. Daarom is het belangrijk te weten dat een advocaat niet de bedoeling heeft de betrokkenen in twee kampen te verdelen en een conflict te laten ontstaan.

Het is de bedoeling conflicten te voorkomen en op te lossen

Hoewel de situatie duidelijk lijkt, ook wanneer er geen sprake is van een testament, kunnen er vragen ontstaan. De rechten van gezinsleden blijven bestaan, ook wanneer er geen testament is. Een erfrecht advocaat heeft de kennis die in een dergelijke situatie nodig is. Een duidelijke uitleg kan conflicten voorkomen en er voor zorgen dat het gezin niet uit elkaar valt over een klein probleem.

De betrokken notaris kan niet altijd helpen

Wanneer er wel sprake is van een testament is de notaris die het document heeft opgemaakt als het ware de wettelijke vertegenwoordiger van de overledene. Hij kan niet ook nog eens op treden als uw advocaat of de advocaat van andere belangehbbenden, er zou een belangenconflict kunnen ontstaan.

Een erfrecht advocaat kan uw belangen behartigen bij het ontstaan van een conflict tussen erfgenamen maar belangrijker is het voorkomen van conflicten. Bij de erfrecht advocaat zullen emoties geen rol spelen.

Om conflicten binnen uw familie over de waarde van een erfstuk, of de waarde van de hele erfenis te voorkomen kan de erfrecht advocaat adviseren de boedel te laten taxeren en met de uitslag van die taxatie kan voor alle betrokkenen een eerlijke verdeling worden afgesproken. Daarbij is het beter wanneer emoties geen rol spelen.

Updated: 25 oktober 2015 — 2:20 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange