Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Een landelijk en modern interieur

Al jaren is een landelijk interieur in trek bij vele mensen. Door de rustieke en warme sfeer voelt deze woonstijl al snel gezellig en knus aan. Ook in de landelijke stijl zijn verschillende stromingen, bijvoorbeeld modern en klassiek. Maar hoe geef je een moderne twist aan een landelijk interieur?

Modern en landelijk

Modern en landelijk: een combinatie die misschien niet snel voor de hand ligt. Toch bestaat het en geven steeds meer mensen hier de voorkeur aan. De klassieke vorm bestaat uit veel ronde details, veel houtwerking en zachte kleuren. Een van de kenmerken van moderne landelijke inrichting zijn de strak afgewerkte meubels, met wat meer contrast in de kleursamenstelling. Het gebruik van hout zie je bij beide stijlen terugkomen.

Landelijke kleuren en materialen

Kleuren die veel gebruikt worden zijn grijs, wit en andere aardetinten zoals bruin, taupe en olijfgroen. Mensen die modern landelijk wonen geven vaak de voorkeur aan licht hout, met taupe of donkere details. Zo heb je de moderne en klassieke combinatie. Een goed voorbeeld hiervan is een wand afgewerkt met wit geschilderde houten planken. De meubels zijn dan donker en strak.

Moderne, maar landelijke meubels

Kenmerkend voor een modern landelijk interieur is de eenvoud in meubels. Hiermee wordt bedoeld dat je het liefst weinig meubels hebt. De stukken zijn robuust, rustiek en stralen veel leven uit. Door te werken met onbewerkt of grof hout haal je de sfeer van buiten naar binnen. Doordat de meubels groot en ruw zijn, wil je niet teveel onrust creëren met accessoires. Houd deze daarom rustig en in de kleuren die passen bij je inrichting. Kies bijvoorbeeld voor olijfgroen of terracotta als je toch een ander kleuraccent wil toevoegen aan je woning.

Updated: 15 augustus 2018 — 8:04 am
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme