Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Fabeltjes over vloerverwarming ontkracht

Vloerverwarming wordt steeds populairder, of je betonnen vloeren of coatingvloeren hebt. Door deze populariteit komen de roddels en fabeltjes tevoorschijn over vloerverwarming en wordt het lastig om de feiten van de fabels te scheiden. Hier een paar leuke weetjes over vloerverwarming:

Dikke voeten door vloerverwarming?

Het is in het verleden wel een paar keer voorgekomen dat mensen dikke voeten kregen door vloerverwarming, maar dit kwam doordat de verwarming moeilijk te reguleren was. Met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vloerverwarming behoren de dikke voeten gelukkig tot de verleden tijd.

Alleen geschikt voor de winter!

Vloerverwarming is niet alleen geschikt voor de winter. Vooral in Nederland kan het weer nogal wisselvallig zijn. Door deze wisselvalligheid kan het in de zomer ook wel eens koud zijn. Dan is niks zo lekker om vloerverwarming te hebben zodat die koude tegels toch lekker aanvoelen. Ook wanneer de ruimtetemperatuur hoog is bestaat de mogelijkheid dat de tegels koud blijven en kan vloerverwarming een fijne luxe zijn.

De hoeveelheid stof in een ruimt wordt verhoogd…

Dankzij de langzame luchtbeweging (bij een juiste installatie) wordt geen stof aangetrokken of meegevoerd. Het is zelfs geschikt voor mensen met allergieën omdat er door de vloerverwarming zelf geen stof in de lucht komt.

Houten vloeren versus vloerverwarming

Het klopt dat houten vloeren kunnen beschadigen door vloerverwarming. Dit is echter pas wanneer de temperatuur te hoog is, wat de thermostaat voorkomt. Bij een juiste installatie door vakspecialisten kan de houten vloer dusdanig opwarmen zonder enige beschadiging.

De temperatuur komt niet ver van de grond

Personen met vloerverwarming zullen inderdaad hebben gemerkt dat het boven de vloer warmer is dan bij hun hoofd. Qua temperatuur zal het niet veel schelen maar gevoelsmatig valt het verschil op. Dit is waar, maar dat komt omdat vloerverwarming ervoor zorgt dat de voeten lekker warm blijven en dat het hoofd niet te warm wordt.
Was je van plan vloerverwarming aan te leggen maar hebben bovenstaande fabeltjes je weerhouden? Nu dus niet meer! Hopelijk heb je iets aan deze verhalen gehad en worden de voeten binnenkort in de watten gelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange