Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Hoe pomp je als particulier een kelder leeg

Door de veranderde weersomstandigheden kan de ene dag zomaar de zon schijnen terwijl het de andere dag onophoudelijk regent. En dat heeft gevolgen, bijvoorbeeld dat je kelder zomaar compleet onder water loopt.

Je moet nu een beslissing maken, doe je het zelf of besteed je het uit aan een loodgieter. Als je het zelf doet dan is één van de belangrijkste gereedschappen die je nodig hebt een dompelpomp.

Een dompelpomp kun je op veel plekken kopen en zelfs online. Het is een pomp die je gebruikt om water van de ene plek naar de andere te verplaatsen en is dus uitermate geschikt om te gebruiken bij een ondergelopen kelder of kruipruimte.

Het water in de kelder kan schoon zijn maar kan ook vaste delen bevatten. Dit moet je vooraf weten en hiervoor dien je de juiste dompelpomp aan te schaffen. Vervuiling met vaste delen betekent dat het water is gemengd met zand of met vuil dat zich al in de kelder bevond. Als je een pomp aanschaft let er dan op voor welk water hij geschikt is en wat zijn capaciteit is.

Als je een pomp hebt dan plaatst je die in de kelder of kruipruimte en kan het pompen beginnen. Het pompen an sich is vrij simpel. Echter, als je klaar bent en het water is verwijderd dan blijft er toch altijd wat water achter. Reken hierbij op zo’n 1,5 a 2 cm water dat in de kelder achterblijft. Voor dit overige water gebruik je een vlakzuiger en maak je de kelder weer helemaal schoon en droog.

 

Updated: 15 augustus 2018 — 8:07 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme