Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Een kleine woonkamer optimaal benutten

Heb je een kleine woonkamer? Dan wil dit absoluut niet zeggen dat je deze niet stijlvol kunt inrichten. Een kleine woonkamer is vaak al snel knus, maar ook vol. En als je een stijlvolle woonkamer wil moet je dit zien te voorkomen. Maar wat moet je dan wel doen als je een kleine woonkamer gaat inrichten?

Een goede planning

Het is ten eerste belangrijk om niet zomaar te beginnen met het inrichten van je woonkamer. Analyseer de ruimte goed en kijk wat de ruimte nou eigenlijk klein maakt. Valt er weinig licht naar binnen, zijn de muren te donker of heeft de woonkamer een laag plafond? Hier kun je rekening mee houden bij het inrichten van je woonkamer. Maak hierna een goede planning van wat je allemaal wil gaan veranderen. Als je dit niet doet kan dit aardig wat problemen opleveren. Stopcontacten moeten op de goede plaats komen, als je voor een haard kiest moet deze op een handige plek komen en meubels moeten wel in de ruimte passen. Als je dit allemaal goed plant voorkomt dit teleurstellingen achteraf.

Kleuren

Het kleurgebruik kan ook een groot verschil maken. Zoals je waarschijnlijk al wel weet maken donkere kleuren kleiner en lichtere kleuren groter. Het is dus verstandig om te kiezen voor een licht kleurenpalet. Hiermee creëer je meteen een moderne en ruime uitstraling. Wil je liever iets spannenders? Dan kun je gaan voor een accentkleur, zoals een felle kleur of een donkere aardetint.

Meubilair

Misschien zegt je gevoel dat het beter is om meerdere kleine meubels in je kleine woonkamer te zetten. Dit is echter helemaal niet het geval. Grote meubelstukken kunnen juist ruimte creëren. Denk bijvoorbeeld eens aan een prachtige hoekbank of een Scandinavische design bank van BoConcept. Hetzelfde geldt voor versiering aan de muur. Eén groot kunstwerk werkt ruimtelijker dan meerdere kleine.

 

Het is ook verstandig om te kiezen voor luchtige meubels. Maar wat wordt er nou precies bedoeld met luchtige meubels? Dit wil zeggen dat ze niet te pompeus en massief ogen. Je kunt ze ook optisch van de vloer houden zodat je eronderdoor kan kijken. Zo lijkt het net alsof ze zweven.

Opbergmogelijkheden

Het is belangrijk om een kleine woonkamer opgeruimd te houden. Als er veel spullen rondslingeren, werkt dit niet bevorderlijk voor de ruimte. Zorg dus voor voldoende opbergruimte. Dit kan ook creatieve opbergruimte zijn, zoals multifunctionele meubelstukken. Je hebt tegenwoordig hele leuke meubelstukken waarin je spullen kunt opbergen, zoals een bank of een poef. Ook andere multifunctionele meubelstukken kunnen handig zijn, zoals een bedbank of een eettafel met uitschuifbaar blad.

 

Er zijn nog veel meer handige opbergmogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld een schuine wand in je woning? Er zijn speciale systemen waarmee je deze wand optimaal kunt benutten. Stijlvolle manden of wandplanken zijn ook een goed idee.

Gebruik van materialen

Het gebruik van materialen speelt een grote rol bij het inrichten van een kleine woonkamer. Zware, pompeuze materialen kunnen al snel bedrukkend werken in plaats van ruimtelijk. Kies dus niet voor eikenhout, maar bijvoorbeeld voor metaal, glas en lichte kleuren.

De vloer

Het gebruik van de vloer is belangrijker dan je misschien zou denken. Als je ervoor zorgt dat de wanden en de vloer dezelfde kleur zijn, creëer je één geheel. Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter en lijken de meubels te zweven. Je kunt de meubels het beste niet op de grond zetten, maar aan de muur bevestigen zodat de vloer eronder nog zichtbaar is. Hoe meer vloer je kunt zien, hoe groter de ruimte lijkt.living-room-977416_640

Updated: 1 juni 2017 — 11:27 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange