Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Tips om een verstopte WC op te lossen

Je wc zit tot de nok vol met water en wc papier en spoelt niet meer door, verstopt dus! Een irritant en vies probleem dat het liefst zo snel mogelijk verholpen moet worden. Wat doe je in zo’n situatie? Dirk Verhees bellen? Zeker een goede optie, maar voor de mensen die het probleem snel en kosteloos op willen lossen staan hier een aantal tips op een rijtje gezet.

Met de handen

In sommige gevallen ontstaat de verstopte wc doordat een object zoals wc-rol vast komt te zitten. Kijk of je oorzaak van de verstopping kunt zien zitten, en probeer die er dan met een rubber handschoen uit de wc te halen.

Afwasmiddel en heet water

Door een beetje afwasmiddel en een emmer heet water in de hals van de wc te gieten kun je het probleem ook oplossen. Door van een hogere hoogte te gieten voeg je extra druk toe aan het water. Het afwasmiddel kan nare stoffen zoals vet oplossen, waardoor de verstopping makkelijker wegspoelt. Laat het water en het afwasmiddel vijf minuten inwerken. De combinatie van deze stoffen maakt de verstopping vaak los genoeg om vrij te komen.

Een ontstopper

Iedereen kent het wel: de ontstopper. Spoel de ontstopper voor het gebruik even af onder heet water. Het rubber wordt dan zacht en sluit zo beter af. Let erop dat de ontstopper volledig afsluit. Wanneer dat niet zo is kun je het uiteinde omwikkelen met een oude doek. Plaats de ontstopper in het water in de wc-hals en druk hem stevig en langzaam aan. Als er niet genoeg water is om de ploemper helemaal onder te dompelen, giet dan een beetje water bij. Trek snel aan de ploemper om een zuigende kracht te maken en druk hem in om de druk te vergroten. Druk dan niet te hard, want hierdoor kun je de verstopping juist dieper en vaster duwen. De zuigende kracht is het belangrijkst, dus leg de focus op de trekkende beweging. Herhaal dit proces tot elk stukje van de verstopping weggespoeld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange