Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Tips voor het maken van een lichtplan

Ga je verhuizen of verbouwen? Vergeet dan niet om een goed lichtplan te maken! Licht is uiteraard erg belangrijk in huis, aangezien het de sfeer in je huis kan beïnvloeden. Vooral voor mensen die een nieuwbouw huis betrekken en die de aansluitingen in het huis moeten opgeven, is een lichtplan erg handig. Wat ga je dus doen voordat je luxe meubels inkoopt? Een lichtplan maken!

Stap 1: ruimte indeling

Het eerste dat je nodig hebt voor je lichtplan is een plattegrond van de ruimte die je wilt verlichten. Geef hierop duidelijk aan waar je meubels komen te staan of objecten die je wilt verlichten. Denk aan kunstwerken of knusse hoekjes. Daarna geef je aan elk gebied in de ruimte een functie. Zoals de bank om te relaxen, maar ook om een boekje te lezen. Hier heb je weer ander licht voor nodig. Die behoefte kun je het beste in kaart brengen door ervaring. Heb je altijd genoeg licht gehad in huis? Zijn er punten die minder of meer licht nodig hebben? Dimmers kunnen ook een goede oplossing zijn.

Stap 2: maak een lichtplattegrond

Nadat je de functies in kaart hebt gebracht en de behoefte aan het gebied hebt gekoppeld maak je een licht plattegrond. Geef met verschillende symbolen aan waar de lampen komen te hangen of staan. Denk aan spotjes, stalampen, sfeerverlichting etc.

Stap 3: aansluitingen

Teken op de plattegrond waar de aansluitpunten moeten komen. Soms kun je afstanden overbruggen met verlengsnoeren, maar deze zien er niet fraai uit in je interieur. Ga zo veel mogelijk uit van de contactpunten die er nu al zijn. Het omleggen of uitbreiden is vaak duur, maar af en toe wel noodzakelijk. Denk er ook aan dat je er beter teveel dan te weinig kunt hebben, aangezien je degene die je niet nodig hebt ook af kunt dekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange