Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Het toilet schoonmaken, zo moet dat dus!

Het is een klus die de meesten onder ons het liefste niet doen. Toch is het erg belangrijk om je toilet goed schoon te maken en te houden. Ben je echt geen kei in schoonmaken en heb je er simpel weg niet de motivatie voor, dan is een schoonmaakbedrijf een slimme oplossing. Of je nu een schoonmaakbedrijf Eindhoven of Amsterdam nodig hebt, je bent dan in ieder geval verzekerd van een schone zetel. Ga je toch zelf aan de slag, neem dan de volgende tips voor lief.

Een kleine schoonmaak in de maand is niet genoeg

Waarschijnlijk is het geen nieuwtje, maar de toilet is toch vaak een plek waar bacteri├źn vrij spel hebben. Iedereen zal ook wel begrijpen dat de kleine ruimte een goede schoonmaakbeurt op zijn tijd nodig heeft. Je komt er alleen niet vanaf met een klein schoonmaakbeurtje eens per maand. Wil je dat de toilet netjes en schoon blijft dan zul je wekelijks moeten schoonmaken. Ondanks dat er schoonmakers zijn die aangeven dat dagelijkse schoonmaak nog beter is.

Wil je dat de wc schoon blijft dan is het goed om een keer per week een sopje van bijvoorbeeld soda of schoonmaakazijn te maken. Zorg ervoor dat je alles in de toiletruimte schoonmaakt. Niet alleen je toiletpot, maar juist ook de wastafel en andere delen die in aanraking komen met je handen als je op de wc zit. Heb je alles schoongemaakt gooi dan eenzelfde sopje in de wc zelf. Spoel niet direct door want dan heeft het schoonmaakmiddel geen kans om zijn werk te doen. Laat het even intrekken en maak de pot daarna schoon met een wc borstel. Spoel door en klaar ben je.

Vieze luchtjes in de wc verhelpen

Door dit wekelijks te herhalen hoef je niet eens per maand een hele grote schoonmaak te houden. Het kost je misschien een kwartier in de week, maar bespaard je de grote schoonmaak aan het einde van de maand en je wc is altijd schoon. Vieze luchtjes kun je bijvoorbeeld met wat geurtjes verbloemen, maar een lucifer is vaak het meest effectief.

Updated: 28 september 2016 — 10:15 am
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme