Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Zo gaat het met de Limburgse huizenmarkt

De huizenmarkt trekt de laatste maanden weer flink aan in heel Nederland, zo ook in Limburg. Als makelaar in Limburg is het dus weer een stuk makkelijker om je boord te verdienen. Uit cijfers van de vereniging NVM blijkt dat er op de woningmarkt in Limburg het laatste kwartaal 18% meer woningen verkocht zijn. Landelijk was dat 15 procent.

Noord, midden en zuid
Er is echter wel een verschil in Noord-Limburg, Midden-Limburg en Zuid-Limburg. In Midden- en Zuid-Limburg groeit de woningmarkt een stuk sneller dan in Noord-Limburg. Dit komt voornamelijk doordat ouderen langer thuis blijven wonen en zo de eengezinswoningen bezet houden. Hierdoor komt er een tekort aan woningen voor starters. Dit komt vooral voor op het Noord-Limburgse platteland blijkt uit een onderzoek naar d e woningbehoefte in Noord-Limburg.

Eengezinswoningen en appartementen
In Venlo en Venray zijn er naar verhouding veel appartementen. De huidige vraag naar eengezinswoningen wordt daar opgevangen door extra woningen te bouwen. De woningvoorraad gaat steeds meer afwijken van de woonwensen, hier moet voor opgelet worden.

Vergrijzing
Omdat de populatie ouderen heel snel groeit zal het aandeel 75-plussers van 13 procent in 2016 groeien naar 31 procent in 2050. Het is voor de provincie Limburg dus erg belangrijk dat er geanticipeerd wordt op de toekomstige woonwensen. Er moeten oplossingen komen voor de doorstroom van ouderen en de toestroom van jongeren.

Huizenprijzen
De huizenprijzen zijn afgelopen jaar al gemiddeld 3,5 tot 5,5 procent gestegen, en dat zal komend jaar alleen maar toenemen naar 5 tot 7 procent. De verkopen zullen ook blijven stijgen, waardoor de markten nog krapper worden. De stijgende koopkracht en de groeiende werkgelegenheid dragen bij aan deze groei. De rente blijft voorlopig nog laag waardoor er steeds meer woningen worden verkocht. Ook worden er relatief weinig nieuwe woningen opgeleverd, wat de markt nog krapper maakt. De huizenmarkt is hierdoor weer bijna op het niveau van voor de economische crisis.

Updated: 12 juli 2017 — 12:31 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange