Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Nieuwe website laten ontwikkelen

Een nieuwe website laten maken of bouwen is vaak geen eenvoudige beslissing. Niet alleen financieel is het vaak een grote beslissing, ook het visualiseren van wat nodig is en welke functionaliteiten een nieuwe website moet hebben zijn vaak niet zo makkelijk onder woorden te brengen. Elke website begint immers met een design. Als er een brandbook is of bepaalde richtlijnen waar aan gehouden moet worden is het alweer een stuk eenvoudiger, maar ook hier geldt dat het bedenken van goede functionaliteit van groot belang is.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je de klantenservice deels wilt integreren in de website. Op het moment dat er dan een aantal onlogische stappen in de handelingen zit, levert dit voor degene die de klantenservice doet veel extra gedoe op.

Als je een nieuwe website wilt laten bouwen hebben we dan ook een paar goede tips:

  • Betrek het hele bedrijf bij de nieuw te bouwen website. Zorg dat mensen alleen iets zeggen over die delen van de website of het backoffice waar ze daadwerkelijk mee te maken krijgen. Zorg voor inzicht in processen en hoe dingen het meest ideaal werken. Elke handeling die voorkomen kan worden scheelt tijd, frustratie en zorgt voor een effici├źntere website.

  • Beschrijf must-haves op de website, maar neem ook de tijd om een goede wensenlijst te maken. Vaak is het makkelijk als bepaalde onderdelen geclusterd worden.

  • Gebruik voorbeelden van websites die je kent en die je bevallen. Hoe duidelijker een ontwerper of website designer weet wat je smaak en voorkeur is, hoe eenvoudiger het zal zijn om een website te ontwerpen die ook voldoet aan die smaak. Hoe duidelijker een web-ontwikkelaar richting krijgt, hoe sneller het proces zal verlopen en hoe beter het resultaat zal zijn.

  • Blijf niet hangen in details. Zeker bij het bouwen van een website is het belangrijk om te zorgen dat het proces vloeiend blijft lopen. Alle afdelingen binnen een bedrijf moeten dan ook zorgen dat ze aanleveren wat aangeleverd moet worden.

  • Gebruik data waar mogelijk! Misschien wel de belangrijkste tip, maar stel dat je een nieuwe webshop wilt laten bouwen, dan is het handig om inzicht te hebben in producten die goed verkopen en een hoge winstmarge hebben. Ook inzicht in de plekken waar mensen afhaken in het bestelproces of pagina’s die slecht worden bezocht kan helpen bij het ontwerpen van een nieuwe website die effectiever gaat zijn.

Voor wie op zoek is naar een partner in website-ontwikkeling met een kritische houding, veel ongevraagd en gevraagd advies en kennis op het gebied van website design en analyse is Offsource een uitstekende partner. Offsource Internetdiensten is gevestigd in Appingedam in de provincie Groningen, maar werkt voor klanten in heel Nederland. Het daadwerkelijke programmeren en ontwikkelen van de websites wordt uitbesteed aan een team van betrouwbare internationale programmeurs en webdesigners. Hierdoor kunnen we websites goedkoop aanbieden met een kwaliteit die ver boven de standaard ligt.

 

Updated: 14 mei 2015 — 11:30 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange