Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Waarom ICT uitbesteden?

Het uitbesteden van diensten komt vaker voor dan iedereen denkt. Ook in het dagelijkse leven zie je het vaak terug. Een supermarkt die het transport door een derde partij laat doen om alles op zijn plek te brengen. Grote ondernemingen die de catering uitbesteden aan een daarvoor gespecialiseerd bedrijf die volledige arrangementen tot zijn beschikking heeft. Maar ook als je klusjes in huis hebt die je liever laat doen door een ander. Zoals de ketel nakijken, een vloer leggen door klusjesmannen die daarvoor hebben geleerd. Hierboven werd het aangehaald dat je dat liever door een ander laat doen, maar daarvoor zijn nog meerdere redenen waardoor bedrijven liever diensten uit laten besteden.

ICT is zeer complex

ICT kan een zeer complex en gespecialiseerd vakgebied zijn en de juiste middelen en mensen in dienst hebben binnen een bedrijf is niet altijd een oplossing. In sommige gevallen gaat het om kleine ICT werkzaamheden en soms om hele grote projecten die maar tijdelijk zijn. Je kunt daarvoor ICT bedrijven inhuren die personeel detacheren, dit soort bedrijven leveren verschillende diensten van standaard tot hele uitgebreide pakketten. Maar ook maatwerk komt aan de orde voor bedrijven die complexere projecten uitgewerkt willen hebben.

Belang van ICT

ICT is tegenwoordig onmisbaar om bedrijven op gang te helpen, vrijwel elk bedrijf werkt met computers daar kunnen hele logistieke systemen aan verbonden zijn, communicatie binnen een bedrijf, maar ook administratie. Er zijn drie soorten ICT diensten die kunnen worden vervuld.

  • ICT voorzieningen
  • ICT processen
  • Bedrijfsprocessen

Dat kunnen hele kleine projecten zijn om een bedrijf verder op gang te helpen, maar ook grote projecten om hele bedrijfsprocessen zoals logistieke systemen te voorzien zodat ze kunnen worden opgestart, uitgerold of om problemen uit de weg te helpen wanneer dit hele bedrijfsproces stil komt te staan. Daarom is er in deze tijd enorm veel belang bij ICT.

Waarom ICT uitbesteden

In vele gevallen wordt er gesproken over kostenbesparing wanneer dit soort diensten worden uitbesteed. Dit is zeker een belangrijk aspect voor bedrijven, omdat ze anders een vaste aanstelling moeten bieden voor een ICT’er. Een van de grootste argumenten waarom ICT wordt uitbesteed is het feit dat ICT steeds complexer, groter wordt en er wordt tegenwoordig veel meer gevraagd van computers en digitale systemen. Dit zal de komende tijd alleen nog maar toenemen, aangezien computers steeds krachtiger worden en er daarom ook meer uitgehaald kan worden op grafisch niveau, automatisering en rekenkracht.

Veiligheid

Tegenwoordig komt ook vaker de veiligheid in het geding. Veel bedrijven hebben geleden onder datadiefstal door hackers of simpele handelingen die zijn uitgevoerd door (ex)medewerkers die kwaad wilden. Daardoor kwam er veel gevoelige informatie op straat te liggen, dit konden onschuldige zaken zijn zoals businessplannen, maar ook privacygevoelige zaken van werknemers of zelfs medische dossiers. Hierdoor zijn slecht beveiligde bedrijven slecht in het daglicht verschenen. Ook willen bedrijven hun gegevens veilig hebben opgeslagen op meerdere plekken, hier komt ook veiligheid weer om de hoek kijken. Door de komst van cloudservices kunnen bedrijven hun data op een plek opslaan buiten hun eigen servers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange