Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Vierkante diamanten

De Prinses-vorm is vierkant en heeft puntige hoeken. Het ontwerp behoudt de hoogste mogelijke schittering. Deze vorm is dan ook uitstekend geschikt voor verlovingsringen. Er hoeft minder op de ruwe diamant ingesneden te worden om deze vorm te maken en daardoor behoudt het ook een hogere karaatgewicht.

 

Wat is een diamant?

 

Een diamant is een edelsteen en bestaat enkel uit koolstof. De transparante en prismatische eigenschappen ontstaan doordat de koolstofatomen met elkaar zijn verbonden en hierdoor een chemische verbinding ontstaat; zo vormt het een stevige kooiconstructie. Dit is ook de reden waarom diamanten zo hard zijn. Hierdoor is het bewerken of slijpen van een diamant ook vrij moeilijk en wordt dit vaak gedaan met behulp van andere diamanten.

 

De waarde van een diamant wordt bepaald door de 4C’s; clarity (zuiverheid), colour (kleur), cut (slijpvorm) en carat (karaat). Sommige diamanten zijn natuurlijk onbetaalbaar; het verstandigste is om te kijken naar de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

 

Het slijpen van een diamant

 

Een diamant wordt in ruwe vorm gevonden. Zo kan het natuurlijk niet verkocht worden en daarom wordt het geslepen. Voordat de diamantslijper begint met het slijpen, wordt eerst nauwkeurig gekeken naar de vorm om te bepalen hoe het grootste gewicht behouden kan worden. De slijper begint met kloven of zagen. Vervolgens wordt de diamant gesneden en geslepen.

 

Het slijpen van een diamant kan soms wel maanden duren. Dit hangt af van de grootte van de diamant. Vroeger kon dit nog weleens jaren duren. Het is erg belangrijk dat het slijpen erg nauwkeurig gebeurd, omdat dit van invloed is op de schittering van de diamant. Als het niet perfect wordt geslepen, fonkelt de diamant niet optimaal en dit vermindert de waarde aanzienlijk.

 

Een diamant onderhouden

 

Met goede en minimale inspanningen houd je je diamanten zo goed als nieuw. Hier zijn enkele tips om ze goed te onderhouden:

 

  • Aangezien een diamant de hardste edelsteen is, kan het alleen beschadigd worden door een andere diamant. Bewaar ze dan ook apart in hun originele doos of een zacht zakje. Bewaar ze niet samen met andere diamanten.

  • Plaats het in een kom met ammoniak en poets het na 30 minuten zachtjes met een tandenborstel. Spoel het na en laat het drogen op een zachte doek.

  • Professionele reiniging; je lokale juwelier zal met plezier je juwelen schoonmaken met ultrasonic reinigers. Vraag gerust eens een keer na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange