Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Baby’s en peuters kunnen speelse muziekcursussen volgen

Baby’s en peuters kunnen hun muzikale talenten binnenkort laten zien in de gemeentelijke muziekschool van Katwijk. Op 11 en 13 maart mogen de allerkleinsten de muziekcursussen ‘Muziek Op Schoot’ en ‘Muziek En Dans’ volgen. Het is geen echte cursus, maar meer een ontdekkingstocht van muziek waarbij er gezongen, gespeeld en geluisterd wordt. Baby’s en peuters ontdekken door peuterspelletjes alle leuke aspecten van muziek. De ‘cursus’ bestaat uit zes lessen die één volwassenen met een kindje mag bijwonen. Baby’s van een half tot 2 jaar oud kunnen meedoen aan de cursus ‘Muziek Op Schoot’. Kindjes van 2 tot 4 jaar kunnen zich inschrijven voor de cursus ‘Muziek En Dans’.

Kinderen houden van muziek

Kinderen zijn over het algemeen gek van muziek en heel vatbaar voor liedjes en instrumenten. Tijdens de cursus wordt uiteraard niet aan de kinderen geleerd hoe zij instrumenten moeten bespelen, maar wordt muziek op een speelse manier geïntroduceerd. Er zijn weinig kindjes die stil blijven zitten als zij muziek of een ritme horen. De armpjes gaan al gauw de lucht in en er wordt door de beentjes gezakt en van die wetenschap wordt gebruik gemaakt tijdens de cursus.

Leerzaam

De cursus is gericht op actuele gebeurtenissen in het leven van het kindje. Denk aan het seizoen, school of televisieprogramma’s. Verschillende dansjes en liedjes worden met ze gedanst en gezongen en alles wordt vaak herhaalt, zodat de kinderen op een gegeven moment moeiteloos meedoen en er nog meer plezier in krijgen. Zodra ze een refrein bijvoorbeeld herkennen zullen zij helemaal stralen en meedoen. Het is niet alleen maar lol maken, want onbewust leren de deelnemertjes een hoop waar ouders thuis ook mee aan de slag kunnen. Denk aan een snel ritme of een langzaam ritme, harde en zachte geluiden, maar ook de kracht van stilte in een ritme of lied.

Kosten

Kinderen kunnen de lessen volgen op woensdagochtend en vrijdagochtend. De kosten zijn 55 euro per cursus en een les duurt ongeveer een uur. Kindjes en ouders krijgen in dat uur ook voldoende tijd om te met andere deelnemers te praten, evenals de kindjes natuurlijk.

Updated: 25 februari 2015 — 8:14 am
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme