Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Waar moet een pianostemmer aan voldoen?

Wanneer je veel piano speelt is het belangrijk dat je de piano regelmatig laat stemmen. Over het algemeen wordt dit één keer per jaar gedaan, maar dit mag natuurlijk vaker. Dit ligt namelijk aan hoeveel gebruik je maakt van de piano en aan de temperatuur. Hierdoor kan het namelijk zo zijn dat er door die twee factoren de spanning van de snaren wat afneemt. Wanneer je een piano laat stemmen is het belangrijk dat het door een echte pianostemmer gedaan wordt. Je wilt natuurlijk wel gewoon weer mooi geluid hebben als de piano net gestemd is.

Hoe kies je een pianostemmer?

Een piano stemmen doe je niet zomaar en je wil dit niet zomaar door iemand laten doen niet wetend of dit de juiste persoon is. Daarom zijn er een aantal dingen die je van te voren moet weten voordat je met een pianostemmer in zee gaat. Het is namelijk belangrijk om te weten of de pianostemmer die je op het oog hebt een opleiding heeft gehad. Deze informatie is meestal wel op de website te vinden. Kijk dan ook meteen of hij of zij ervaring heeft en of er reviews bij staan. Wanneer je zeker wil weten of hij of zij een opleiding heeft gehad kan je kijken of diegene is aangesloten bij de VvPN. Dit is de Vereniging voor Pianotechnici Nederland. De meeste erkende pianostemmers zijn bij deze vereniging aangesloten.

Waarom is het eigenlijk zo belangrijk om een piano te stemmen?

We weten allemaal dat een piano op zijn tijd gestemd moet worden. Maar waarom moet dit nou eigenlijk? Een piano moet over het algemeen gewoon goed onderhouden worden. Dit komt omdat een piano uit verschillende materialen bestaat. Zoals net al gezegd heeft de temperatuur invloed op de spanning van de snaren. Maar ook kan de omgeving invloed hebben op het hout van de piano. Dit kan namelijk uitzetten of juist krimpen. Naast de omgeving heeft het ook te maken met hoe vaak de piano gebruikt wordt. Wanneer de piano veel gebruikt wordt zal hij eerder gestemd moeten worden dan wanneer hij minder vaak gespeeld word. Wanneer je net een nieuwe piano hebt aangeschaft kan het zo zijn dat deze in het begin vaker gestemd moet worden. De snaren van de piano zijn het namelijk nog niet gewend aan de trillingen. Het trillen van de snaren komt door de aanslagen op de toetsen.

Hoe duur is het stemmen van een piano?

De kosten voor het stemmen van een piano verschillen natuurlijk per pianostemmer. Er zijn daarom geen standaard tarieven die gebruikt worden. Dit komt door het verschil in tijd. Bij de ene piano duurt het namelijk veel langer dan bij een andere piano. Dit hangt af van een aantal dingen. Het ligt namelijk aan de leeftijd van de piano, en hoelang het geleden is wanneer hij voor het laatst is onderhouden.

Updated: 17 maart 2016 — 12:41 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange