Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

CO2 bespaartips voor bedrijven

Het staat vast dat klimaatverandering tegen moet worden gegaan. De fossiele brandstoffen raken uitgeput en de opwarming van de aarde verstoort de ecosystemen. Het klimaatverdrag dat door 195 landen in december werd ondertekend in Parijs is een grote, belangrijke stap. Ook in het bedrijfsleven kunnen concrete stappen worden ondernomen om de CO2-uitstoot te reduceren. Met onderstaande CO2 bespaartips kunt u direct aan de slag. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een gespecialiseerd CO2-team in te schakelen. Zij kunnen een op maat gemaakte oplossing bieden voor de reductie van de CO2-uitstoot. Bedrijven als Deloitte, Friesland Campina en Philips hechten al veel waarde aan de besparing van CO2. Deze bedrijven hebben afspraken vastgelegd in een Code of Conduct en streven ernaar klimaatneutraal te zijn in 2050.

 

Inzicht

Om te kunnen besparen op CO2 is het noodzakelijk om inzicht te hebben in de activiteiten die grote impact hebben op de CO2-uitstoot. Reductie is namelijk mogelijk op verschillende aspecten. Welke van de aspecten u wilt reduceren, is afhankelijk van uw doelstellingen. U kunt bijvoorbeeld besparen op energie, water of transport van personen of goederen.

Het nieuwe werken

Een aantoonbare manier om te besparen op CO2 is door binnen uw bedrijf op een nieuwe manier te werken. Ontwikkelingen op het gebied van ICT hebben het mogelijk gemaakt dat werknemers op afstand kunnen werken. Daarnaast heeft de verschuiving van een maak-industrie naar een dienstenindustrie bijgedragen aan werken op afstand. Werkzaamheden vereisen niet of nauwelijks meer fysiek contact. Hierdoor kunnen vergaderingen worden gehouden via bijvoorbeeld een conference call. Dit heeft als voordeel dat de tijd efficiënt wordt gebruikt en dat werknemers geen vervoer naar de werklocatie nodig hebben. Werken op afstand draagt ook bij aan het gebruik van minder papier. Documenten kunnen overal ter wereld online beschikbaar worden gesteld en verwerkt.

Energie reductie

Ook op energie kan worden bespaard door zuinige verlichting. Ledlampen, spaarlampen en tl-lampen zijn het minst milieubelastend. Dit doordat deze lampen weinig elektriciteit verbruiken. Daarnaast is het relatief eenvoudig om te besparen door lampen en apparatuur die veel stroom gebruiken, uit te schakelen voor uw bedrijf dichtgaat. Bij Gazprom Energy kunt u bijvoorbeeld ook een energiecontract op maat aanvragen.

Transport reductie

Door de nieuwe manier van werken wordt gereduceerd op het transport van personen. Echter, er zijn ook andere manieren om de CO2-uitstoot van transport te reduceren. Een relatief eenvoudige manier hiervoor is het controleren van de bandenspanning. In 50% van de gevallen is de bandenspanning van auto’s te laag. Door de spanning maandelijks te controleren wordt 2 tot 5% minder brandstof verbruikt. Ook de aanschaf van schonere auto’s en rijden op biodiesel dragen bij aan de besparing van CO2.

Updated: 10 maart 2016 — 9:40 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange