Een koolhydraatarm dieet, het wordt tegenwoordig steeds populairder. Maar hoe komt het dat dit dieet zowel resultaten biedt op de korte termijn, maar ook op de lange termijn? En waarom zijn er dan nog zoveel diëten waar je eigenlijk niets mee opschiet?
Wat houdt een koolhydraatarm dieet in?
De naam verklapt het eigenlijk al een beetje, het gaat om een dieet waarbij de inname van het aantal koolhydraten op een dag flink verminderd wordt. Dit zorgt ervoor dat je onder andere weinig ingrediënten zoals suiker, bruine ruist en wit brood binnenkrijgt.
Vaak wordt er met een dieet eerst gekeken naar het aantal vetten dat verminderd moet worden. Dit is ook niet heel vreemd, aangezien er best veel slechte vetten zijn, zoals gefrituurd eten. Maar er zijn ook veel goede vetten, die je best kunt eten tijdens een dieet.
Bij een koolhydraatarm dieet wordt daar veel minder naar gekeken. Koolhydraten zijn vaak net zo slecht, misschien wel slechter voor je dan de slechte vetten en daarom moeten ze worden verminderd. Dit heeft voor veel mensen al geweldige resultaten opgeleverd.
Waarom is het zo’n succes?
Een koolhydraatarm dieet is simpelweg is een succes, omdat het mensen zo min mogelijk beperkt in hun dagelijkse voeding. Er wordt zeker wat geschrapt, maar er blijft genoeg over om de dag mee door te komen zonder een hongergevoel.
De kracht ligt dus eigenlijk in het feit dat het enorm goed vol te houden is. Een koolhydraatarm dieet verschilt daarom ook erg van de vele crash diëten die tegenwoordig worden voorgeschreven. Het is goed vol te houden en er blijft genoeg over om te eten. Een combinatie van dit en een goede instelling is eigenlijk een garantie voor succes.