Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

MBO-ers meer kans op baan met verpleegkunde of technische studie

Wil je binnenkort beginnen met een MBO-opleiding? Dan kun je het beste kiezen voor een technische opleiding of voor verpleegkunde. Hierin is momenteel namelijk de meeste kans op banen na het afronden van de opleiding. Wil je snel hogerop komen? Volg dan daarnaast een cursus elearning zorg.

Verschil in niveau

Uit cijfers van de Samenwerkingsorganisaties Beroepsonderwijs Bedrijfsleven is gebleken dat jongeren het meeste kans op een baan hebben na het afronden van een studie verpleegkunde of een technische opleiding. Dat geldt in de noordelijke provincies zowel voor de hogere niveau’s als de MBO niveau’s. Toch is er per MBO niveau een verschil in welke banen je dan zoal kunt krijgen. In de onderste niveau’s kun je vooral aan de slag als monteur van technische installaties, tegelzetter of steigerbouwer en op het bovenste niveau (4) kun je goed aan de slag in de metaalindustrie, als laborant of in de werktuigbouw. Wel geldt er een hogere kans op banen voor het hoogste niveau MBO.

Lagere baankans met deze studies

Je kunt, als je nu gaat beginnen met een MBO opleiding, maar beter niet aanmelden voor de volgende studies: sport & beweging, doktersassistent of onderwijsassistent. Daarnaast is het voor de jongeren ook nog steeds moeilijk om een baan te vinden in de kunst, communicatie, mode of entertainment.

Snelle ontwikkelingen op de markt

Volgens de Samenwerkingsorganisaties Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, die de baankansen deelt op de website zodat aanstaande studenten er rekening mee kunnen houden bij hun studiekeuze, kan het zo weer omslaan. In sommige markten veranderen dingen snel en volgen ontwikkelingen zich snel op waardoor de baankans ook kan veranderen. Daarnaast komen er steeds meer flexibele vormen van werk bij. Denk bijvoorbeeld aan flexwerkers en ZZP’ers. Een andere bedreiging voor de jongeren is dat werkgevers vaak zeggen dat ze jongeren aannemen, maar dat als het erop aankomt toch niet doen. De kiezen op dat moment dan bijvoorbeeld liever voor ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange