Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Mensen detacheren en mensen uitzenden: wat is het verschil?

Er zijn verschillende manieren om personeel (tijdelijk) in te huren zonder deze mensen aan te nemen als vaste werknemers. Ten eerste is het mogelijk om een uitzendkracht in te huren, ook wel het uitzenden van mensen genoemd. Daarnaast is het mogelijk om mensen te detacheren door middel van een detacheringsovereenkomst. Heb jij van beide begrippen gehoord, maar heb je geen idee wat het belangrijkste verschil is tussen uitzenden en detacheren? Lees dan meer over het verschil tussen uitzenden en detacheren op deze pagina.

Wat is uitzenden?

Het uitzenden van mensen door Vakmasters betreft het (tijdelijk) aannemen van personeel door middel van een uitzendovereenkomst. De professional wordt tijdelijk ingehuurd om bepaalde werkzaamheden te verrichten bij een specifiek bedrijf en na het aflopen van de overeenkomst, houden de werkzaamheden en de bijbehorende betaling weer op.

Wat is detacheren?

Bij het detacheren van mensen door Vakmasters worden professionals ook tijdelijk aan het werk gezet, maar dan met een detacheringsovereenkomst. Vaak gaat het om banen met een iets langere duur dan bij het uitzendwerk en zijn de werkzaamheden van de betreffende baan specifieker of ingewikkelder dan bij het uitzendwerk. Wat het belangrijkste verschil tussen uitzenden en detacheren precies is, lees je in onderstaande alinea.

Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren?

Het belangrijkste verschil tussen het uitzenden van mensen en het detacheren van mensen, zit in de aard van het dienstverband. Zo heeft een gedetacheerde arbeidskracht altijd meer zekerheid dan een uitzendkracht en dit komt omdat een gedetacheerde doorbetaald wordt door het detacheringsbureau. Ook als er geen werk meer is (na het aflopen van de tijdelijke baan), moet het detacheringsbureau de arbeidskracht door blijven betalen. Pas als de detacheringsovereenkomst met het detacheringsbureau verlopen is, stopt deze uitbetaling. Bij het uitzenden van mensen is dit niet het geval. Werkt de uitzendkracht niet, dan wordt de uitzendkracht ook niet betaald.

Omdat detacheren meer zekerheid heeft dan uitzenden, prefereren veel arbeidskrachten deze overeenkomst om (tijdelijk) aan het werk te gaan. Het detacheringsbureau neemt wat meer risico dan de arbeidskracht en hier profiteer je als werknemer van. Doe je uitzendwerk, dan kan jouw inkomen over een maand zomaar wegvallen door het stoppen van je werkzaamheden. Als arbeidskracht met detacheringsovereenkomst heb je hier geen last van, in ieder geval niet in de tijd dat de detacheringsovereenkomst nog doorloopt.

Updated: 19 december 2016 — 10:16 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange