Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Opleiding volgen in de WW?

Door bezuinigingen bij je huidige werkgever wordt je contract niet verlengd. Voor het bedrijf is bezuinigen noodzakelijk terwijl ze je eigenlijk willen houden. Hier kan je zelf vrij weinig aan doen. Je wordt niet ontslagen omdat je je werk niet deed maar omdat er het geld niet meer voor is. Stel je zit in de WW-uitkering en je wilt een opleiding volgen om jezelf om te scholen voor een geschikte baan. Dit kan in overleg met het UWV neem hiervoor contact op met je begeleider.

 

Wat is de WW?

WW staat voor Werkloosheidswet. Deze gaat in zodra je geen werk meer hebt of meer dan 5 uur moet inleveren. Als je het aangeeft bij het UWV kun je een WW-uitkering ontvangen. Om hier recht op te hebben moet je echter wel aan minimaal één van de volgende eisen voldoen:

 

Je bent verzekerd voor werkeloosheid door je (ex) werkgever en bent niet door eigen schuld op straat gezet. Je hebt voordat je werkeloos werd in de laatste 36 weken op zijn minst 26 weken gewerkt of je bent meer dan 5 uur werktijd kwijt geraakt.

 

Je kunt een WW-uitkering 1 maand voordat je werkeloos bent aanvragen tot uiterlijk 1 week nadat u werkeloos bent geworden. Hiervoor dient u wel ingeschreven te zijn bij het UWV. Je kunt je jezelf hier online voor inschrijven via werk.nl. Als je een WW-uitkering hebt aangevraagd en deze wordt goedgekeurd heb je op zijn minst recht op een uitkering van 3 maanden. Na 3 jaar en 2 maanden wordt de uitkering stop gezet. Nu komt het gelukkig maar in enkele gevallen voor dat je langer dan 3 jaar werkeloos bent dus hier zou ik me geen zorgen om maken.

 

Nu is de taak aan jou om een nieuwe baan te vinden. Dit betekent dat je veel zult moeten gaan solliciteren. Maar let hierbij wel op dat de baan relevant is voor jouw achtergrond / carrière.

Een opleiding volgen

Voordat je begint met een opleiding terwijl je i

n de WW zit moet je je goed oriënteren. Kan je deze opleiding wel aan? Kun je het betalen en heeft het baan garantie? Dit zijn vragen die het UWV zal gaan stellen. Zij keren niet zo maar geld aan je uit. Je moet ook direct beschikbaar zijn voor een baan. Let er dus op dat je opleiding in de avond uren plaats vind.

Wanneer je overlegd hebt met het UWV en je bent op zoek naar een administratieve opleiding zou je eens kunnen kijken op de website van Fabius opleidingen en trainingen.

bible-896220_640

Bij Fabius is er een divers aanbod van verschillende administratieve opleidingen. Zo kun je een opleiding tot: administratief medewerker volgen maar ook tot boekhouder of verkoopmedewerker. Neem contact op en laat je adviseren. Het voordeel van deze opleidingen is dat ze in de avond uren plaats vinden. Meestal is het 1 avond per week en ben je ongeveer één dagdeel bezig met huiswerk. Op deze manier kan je voor het UWV direct ergens aan de slag en kun je toch nog zorgen dat je omgeschoold bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange