Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Rioleringsschade – De gezondheidsrisico’s die het voor mensen kan vormen.

Als we de term riolering horen, hebben we een enorm duidelijk beeld van hoe het eruit ziet. We weten wat rioolafval is en waar het vandaan komt. We zijn zo verafschuwd alleen al door te denken dat het uit ons uitscheidingsstelsel komt, maar dan toch, ondanks het vieze karakter, zijn wij onzorgvuldig met het dumpen er van.
Rioolafval kan gezondheidsrisico’s voor mensen met zich meebrengen. Het is bekend dat rioolwater een mix van menselijke afscheiding zoals uitwerpselen en urine is. Door deze eigenschap is het zeker waar dat het verschillende pathogenen en allergenen bevat die zeer schadelijk voor de menselijke gezondheid kunnen zijn.

Er zijn verschillende ziekten die veroorzaakt worden door rioolwaterschade. Het is belangrijk om een idee te hebben van deze ziekten en de effecten die ze hebben op onze gezondheid.

De gevaren van rioolwaterschade voor de menselijke gezondheid.

Mensen lopen een groot risico om infectieziekten op te lopen door zich bloot te stellen aan rioolwater. Niet alleen kan het publiek aangetast worden, rioolwaterschade brengt ook schade toe aan arbeiders die meestal bezig zijn met sanering, rioolzuivering en andere rioolschade gerelateerde activiteiten. Er is een grote kans voor deze personen dat zij chronische respiratoire ziekten en andere ziekten kunnen oplopen zoals virale, schimmel, bacteriële en parasitaire aandoeningen.

Er zijn verschillende ziekten die worden veroorzaakt door rioolwaterschade. Het is belangrijk om kennis van deze ziekten te hebben en de effecten die het heeft op onze gezondheid.

Volksgezondheid

Het grote publiek heeft de mogelijkheid op rioleringsschade. Het is normaal om te horen en te lezen over zaken zoals hepatitis, cholera en andere ziekten door blootstelling aan onbehandeld rioolafval. Neem bijvoorbeeld de zaak van Hepatitis A in Ocee, Florida in 1988 – 1989. In deze epidemie bleek uit statistieken dat 18 zaken een voorgeschiedenis hadden van blootstelling aan rioolafval-verontreinigd regenwater.

Meer dan 120 varianten van virussen kunnen worden opgespoord in menselijke uitwerpselen, urine en rioolschade die naar riolering leidt. De 120 virussen kunnen bestaan uit het volgende:

Rotavirus – veroorzaakt ernstige diarree bij kinderen.
Noro virus – veroorzaakt buikgriep.
Adenovirus – veroorzaakt luchtweg en ooginfecties.

Parasitaire aandoeningen zoals Giardiasis en Cryptosporidium kunnen chronische intestinale ziekten bij kinderen en volwassenen veroorzaken. Bacteriële pathogenen in plaatsen met rioolafval schade kunnen bestaan uit strengen van Gram-negatieve organismen zoals Campylobacter, Salmonella en E. coli. Naast de strengen van Gram-negatieve bacteriën, produceren Gram-negatieve bacteriën ook endotoxinen die optreden bij de dood en eliminatie van een cel. Endotoxinen kunnen zich manifesteren door luchtsanering, bijvoorbeeld door het schoonmaken en drogen van tapijten.

Volksgezondheidsrisico’s kunnen ook veroorzaakt worden door het verkeerd dumpen en transporteren van rioolafval in een ziekenhuis of andere industriële bedrijven. Deze kunnen leiden tot het verminderen van de volksgezondheid door het onverantwoord managen van hun afval.

Echter, arbeiders die werken met rioolschade sanering en andere riolering gerelateerde activiteiten lopen ook kans op gezondheidsrisico’s. Zij hebben kans op infectieziekten door het blootstaan aan verschillende chemicaliën, allergenen, giftige gassen, dampen en endotoxinen, alsmede mycotoxins en andere infectieziekten.

Het moge duidelijk zijn dat riolering schade voorkomen dient te worden. Wilt u weten hoe en/of heeft u hulp nodig bij problemen van uw riolering? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de Mol Riool Service

Updated: 5 december 2015 — 1:32 pm
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme