Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Verhaalbijstand bij vergoeding letselschade

Verhaalbijstand, wat is dat eigenlijk?

Verhaalbijstand is minder uitgebreid dan rechtsbijstand. U krijgt hulp bij het verhalen van schade die is ontstaan door een ander. Vaak gaat het verhalen van de schade soepel, door de verplichte aansprakelijkheidsverzekering. Het kan soms echter ook anders lopen. Wanneer de tegenpartij van mening is dat het jouw eigen schuld is of wanneer er een discussie ontstaat over de geclaimde kosten, kunt u juridische steun krijgen van de verhaalbijstand. De jurist verhaalt dan de schade bij de tegenpartij voor jou. Zo heb je zelf niks te maken met de schaderegelaars en juristen van de tegenpartij. De schade die je kan verhalen, zijn niet alleen materiele schade zoals jouw auto of kleren, maar ook kun je letselschade verhalen. Door opgelopen letsel kun je bijvoorbeeld kans hebben dat je inkomen misloopt of dat je huishoudelijke hulp moet inschakelen.

Naast de verhaalbijstand is er ook een mogelijk tot een uitgebreidere verzekering, namelijk de rechtsbijstand. Met een rechtsbijstandverzekering worden ook de kosten vergoed voor de juridische hulp, dat gebeurt niet bij een verhaalbijstandsverzekering. Ook kan je juridische hulp krijgen wanneer je verwikkelt raakt in strafvervolging na een ongeluk of overtreding.

Het is verstandig om altijd goed de polisvoorwaarden te bekijken van jouw verzekeringen en zo onder- of oververzekeren te voorkomen. Mocht je er niet goed achter komen wat jouw verzekeraar nu wel of niet dekt, dan kan je natuurlijk altijd even contact opnemen met de verzekeraar.

Heb jij hulp nodig bij het verhalen van schade? Vind je het moeilijk om de pittige discussie zelf te voeren? Of weet je niet goed wat precies de schadepost is van het door jouw opgelopen letsel? Aarzel niet en schakel een letselschadespecialist in! In Alphen aan de Rijn staan onze specialisten klaar om u zo goed mogelijk te helpen.

Updated: 21 augustus 2015 — 7:29 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange