Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Boek je actieve vakantie in Frankrijk

Vroeger hadden we het gewoon over parachutespringen maar tegenwoordig spreken we over skydiven. Het verschil is dat skydiven veel actiever is en meer mogelijkheden biedt. Het is allemaal sneller geworden en daar past natuurlijk een benaming als parachutespringen niet meer goed bij. In de kern is er echter niets veranderd, want je springt nog steeds op 4 kilometer hoogte uit een vliegtuig. Bekende plaatsen in Nederland om te skydiven zijn er genoeg zoals Teuge bij Apeldoorn en natuurlijk Texel. Maar echte avonturiers boeken hun skydive avontuur lekker in Frankrijk!

Accelerated Freefall

Het bijzondere is, voor een leek tenminste, dat bijna iedereen al vrij snel kan skydiven. Natuurlijk heb je een opleiding nodig, maar ook als je helemaal geen ervaring hebt kan je binnen een week leren skydiven. Sterker nog, na een speciale grondtraining ga je al snel de lucht in voor je eerste sprong. De meest populaire methode om zo snel mogelijk te leren parachutespringen is de zogenaamde Accelerated Freefall (AFF) waarbij je een vrij val maakt en de parachute niet meer met een koord aan het vliegtuig wordt open getrokken.

Actieve vakantie

Zoals gezegd kan je in Nederland prima skydiven, maar in het buitenland is de uitdaging nog veel groter en de ervaring zeer bijzonder. Vooral de actieve vakantie in Frankrijk begint steeds populairder te worden als het gaat om skydiven. Belangrijk is dan natuurlijk wel om dit bij een betrouwbaar bedrijf te doen en dat je wordt begeleid door ervaren experts die Nederlands spreken om misverstanden te voorkomen.

6 sprongen

Heb je zo’n bedrijf gevonden dan kan je actieve vakantie in Frankrijk beginnen. En veel actiever dan skydiven wordt het natuurlijk niet! Als je in een week wilt leren skydiven duurt de opleiding 7 dagen en maak je maar liefst 6 sprongen. Elke dag ga je dus omhoog met het vliegtuig om daarna boven het prachtige Franse landschap naar beneden te duiken en te genieten van je vrije val. Skydiven kan zelfs al vanaf 16 jaar, maar het is natuurlijk goed om je vooraf te laten informeren over de mogelijkheden en het programma in Frankrijk.

Updated: 30 mei 2016 — 10:51 am
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme