Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Leuk dagje weg in eigen land

Wil je een lekker dagje weg in eigen land? Dat moet absoluut geen probleem zijn, Nederland heeft aantal leuke steden. Natuurlijk heb je de bekende steden als Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Er is echter meer, veel meer! Lees in dit artikel een aantal leuke tips over de minder bekende steden van ons land.

 

Den Bosch

Houd je van bourgondisch Brabant? Ben je wel eens in Den Bosch geweest? Deze gezellige stad is de hoofdstad van de provincie Noord Brabant. In de binnenstad kun je mooie stadswandelingen doen, lekker winkelen, culinair eten en natuurlijk genieten van de enige echte Bossche bol. Je kunt in deze stad ook een rondvaart doen door de Binnendieze, je gaat dan achter huizen en onder winkels door. Dit is een echte aanrader! Den Bosch leent zich ook perfect voor een uitgaansavondje.

 

Arnhem

Arnhem, onder de voetbalfans ook wel bekend om hun club Vitesse. Arnhem is de hoofdstad van de provincie Gelderland.  Je kunt hier in de omgeving heerlijk wandelen op de Veluwe, maar voor een bezoekje aan Burgers Zoo ben je hier ook in de juiste omgeving. De stad zelf heeft leuke terrassen op de Korenmarkt en leent zich goed om een dagje te winkelen. Overal vind je leuke boetiekjes, maar ook de grote ketens zijn hier goed vertegenwoordigd. Aan cultuur kom je ook niets te kort in Arnhem, je hebt hier het Oorlogsmuseum en het Afrikamuseum.

 

Nijmegen

Nijmegen is vooral bekend om de populaire Nijmeegse Vierdaagse met de daarbij horende zomerfeesten. Deze stad heeft echter meer te bieden dan feesten en wandelen. Nijmegen heeft een prachtig oud centrum waar je lekker kunt winkelen, borrelen, eten en in de zomer natuurlijk op het terras kunt zitten. Nijmegen heeft ook een groot welnesscenter waar je een dagje kunt vertoeven.

 

Haarlem

Haarlem is een mooie, knusse stad. Een perfecte uitvalhoek als je ook een dagje naar Amsterdam, Zandvoort of Bloemendaal zou willen. Haarlem heeft een prachtige binnenstad, vol monumentale panden, cultuur, geschiedenis en gezelligheid. Het museum van de psychiatrie is zeker een aanrader in deze stad.

 

Rotterdam

Rotterdam is een stad met veel verborgen stukjes. Het is een echte havenstad, niet ver van het centrum vind je de oude haven waar je lekker rond kunt kijken. De koopgoot is natuurlijk erg bekend, maar ook op de lijnbaan en de Witte de Withstraat vind je leuke winkels. Parkeren in Rotterdam is geen enkel probleem, maar toch is het een aanrader om hier met de trein naartoe te komen zodat je het nieuwe station kunt zien. Rotterdam’s nieuwe paradepaardje is natuurlijk de Markthal waar je heerlijk kunt eten en drinken.

Updated: 29 januari 2015 — 11:46 am
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme