Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Navigeren met je telefoon

navigatie-app-autoKaartlezen is van vroeger. Iets dat men tegenwoordig niet meer doet. Waarom zou je als je gebruik kunt maken van hypermoderne navigatie die je precies vertelt waar je bent en waar je naar toe moet.

De TomTom kent iedereen wel. Het kleine navigatie apparaatje die je op de voorruit van de auto plakt. Autofabrikanten hebben daarentegen ook niet stil gezeten en dit als optie beschikbaar gemaakt bij nieuwe auto’s. Een nieuwe auto kun je vaak kopen met een ingebouwd navigatie systeem.

Een mobieltje is beter

Je mobiele telefoon gebruiken als navigatiesysteem is nog veel beter. Waarom?

  • Je mobieltje heb je altijd bij je
  • Je navigatie is altijd up-2-date
  • Ook buiten de auto kun je er mee navigeren
  • Je hoeft geen apart apparaat aan te schaffen
  • Met een internet bundel kun je ook flitspalen detecteren

Mocht je onderweg een omleiding krijgen of de afrit is dicht dan kun je terugvallen op het navigatie systeem die je altijd bij je hebt; je mobieltje.

Tegenwoordig heeft elke moderne telefoon wel GPS aan boord en kan deze zeer accuraat de positie bepalen. Daarnaast beschikken veel mensen over een data (internet) bundel zodat je ook alle file-informatie en flitspalen doorkrijgt. Kaarten kun je eenvoudig updaten zodat je niet onderweg voor verrassingen komt te staan.

Er zijn voor zowel de iPhone als Android diverse navigatie pakketten te downloaden. Een aantal zijn gratis en een aantal betaald. Sommige hebben geen data (internet) nodig om te werken en andere weer wel.

Enkele navigatie pakketten voor je mobiel:

  • Google Maps
  • TomTom
  • Navigator
  • Navigon

navigatie-apps

Google Maps

Google Maps is gratis. Wie een Android toestel heeft krijgt er standaard Google Maps bij. Wie een iPhone heeft kan dit achteraf gratis downloaden. Google Maps heeft internet nodig om te kunnen werken en download alleen de omgeving waar je bent.

Voordelen: goed, gratis en Nederlands.
Nadelen: internet nodig

TomTom

TomTom is een betaald pakket. De software kost geld en de kaarten kun je gratis updaten. TomTom is zowel voor de iPhone als voor Android geschikt. Je hebt geen internet abonnement nodig om de software te kunnen gebruiken om te navigeren.

Voordelen: goed, Nederlands, flitspalen vaste plaatsen, geavanceerde rijstrookaanduiding
Nadelen: kost geld

Navigator

Navigator is een offline navigatieprogramma welke over een 2D en 3D modus beschikt. Het kost je niets en is jammer genoeg voor de Apple gebruikers alleen beschikbaar voor Android. Het beeld draait mee zodat het pijltje altijd vooruit blijft wijzen.

Voordelen: gratis, kaarten zijn offline bruikbaar, flitspalen inbegrepen
Nadelen: niet voor Apple (iPhone)

Navigon

Navigon is ook een navigatie app welke je kunt installeren op zowel Android als iPhone. De software is echter betaald maar wel volledig offline te gebruiken. Een internet abonnement is dus niet nodig. Navigon heeft wel minimaal 1,7 GB aan vrije ruimte nodig op je mobiel om te kunnen werken.

Voordelen: oflline te gebruiken, rijbaan indicator, oplezen van straatnamen
Nadelen: app kost geld, neemt veel ruimte in

 

Updated: 9 december 2014 — 2:17 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme