Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Surfen in Australië

Australië, the place to be als je wilt leren surfen en tevens het paradijs voor backpackers. Australië is bij uitstek het land waar je makkelijk rond kunt reizen, veel mensen leert kennen en waar jij je nooit verveelt. Je dompelt je onder in al het moois dat dit land te bieden heeft. Meng je onder de locals, reis rond in een campervan en trotseer de golven op je surfplank. Neem ook een kijkje in de prachtige onderwaterwereld. De Ozzies zijn echte buitenmensen en houden van een goed feestje. Dit betekent veel BBQ’s, gezellige strandfeesten en dat allemaal in een relaxte sfeer. In Australië is alles ontspannen en komt haast niet voor in het woordenboek. Australië is gewoon het walhalla voor de reizigers.

 

Surfdude

Stoere chicks, mannen met half lang haar, witte stranden en perfecte golven. Je hebt het vast wel eens in een film gezien, Australië ademt surfen. Het is de meest populaire sport onder de lokale bevolking. Als je gaat backpacken door Australië moet je minstens één keer op een surfplank hebben gestaan. Volg in het begin van je reis een surfcursus en je hebt er je hele reis nog profijt van. Pak je board, peddel het water in en wees de golven de baas. Jij zult je de koning(in) op het water voelen. Oefening baart kunst en uiteindelijk zul jij je mee laten voeren door de golven. Het grote vrijheidsgevoel dat je dan ervaart is bijna niet te omschrijven. Na een intensieve dag surfen is het tijd voor een heerlijke BBQ op het strand. Kampvuurtje, gitaartje en een lekkere fles wijn en jouw avond kan niet meer stuk! Australië beschikt over prachtige surfplekken en dan met name aan de Oostkust.

 

Onderwaterwereld

Naast surfen zijn er nog tal van andere indrukwekkende en gave activiteiten die je kunt doen. Ontdek waar de nemo’s zich schuil houden en welke rare en bijzondere vissen en dieren er nog meer in deze onderwaterwereld leven. Heb je nog nooit gedoken? Haal dan eerst je duikcertificaat, het is zeker de moeite waard! Australië heeft een ontzettend imposant koraalgebied, maar de mooiste is toch wel het Great Barrier Reef. Je zult versteld staan van de mooie en kleurrijke wereld die zich onderwater afspeelt. Zwem tussen de vissen en ontdek de prachtige koraalriffen. Zonder je even af van de echte wereld en geef je over aan het rustige en vredige leven in het water. De prachtige decors maken dat het een droom is voor elke duiker en reiziger. Het Great Barrier Reef is de thuisbasis van dolfijnen, walvissen en schilpadden. Om nog maar te zwijgen over de spectaculaire vissen die je in allerlei kleuren tegenkomt. Een echte aanrader dus!

 

Reizen door Australië

Het oosten van Australië is het populairst onder de backpackers. Hieronder vallen Sydney, Surfers Paradise, Cairns, Byron Bay, Brisbane, Fraser Island, Great Barrier Reef, Magnetic Island en Cape Tribulation. Het zit hier vol met backpackers en je zult zien dat je hier snel vrienden maakt. Het is ook mogelijk dat je telkens dezelfde groepen mensen weer tegenkomt, omdat dit een veel gebruikte route is. Of je nu van het zuiden naar het noorden trekt via de oostkust of andersom, er zijn altijd veel internationale mensen te bekennen. Wat iets minder populair is onder de backpackers, maar zeker de moeite waard, is het Noorden en westen van Australië. Hier ervaar je het echte Australische leven. Je mengt je tussen de locals en ervaart de ruige natuur. Het is wel iets meer afgelegen, zorg dus dat je een auto huurt en voldoende benzine hebt. Bezoek je het ook het noorden en het westen, breng dan een bezoekje aan Ayers Rock. Wil jij graag reizen door Australië, maar weet je nog niet goed hoe je dit aan moet pakken? Kijk dan op www.backpackme.nl.surf-677782_640

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange