Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Tips voor een tussenjaar

Heb jij het gevoel dat je er graag een jaartje tussenuit wilt? De wereld ontdekken? Jezelf ontwikkelen? Of gewoon ter voorbereiding op je nieuwe, misschien wel internationale, studie? Er zijn echt genoeg mogelijkheden. Je kunt dit direct na de middelbare school doen, maar het kan natuurlijk ook gewoon nog wanneer je ouder bent.  In dit artikel worden een aantal tips beschreven die je misschien kunnen helpen bij het maken van je keuze.

Ga reizen

Reizen is een van de mooiste dingen die je kunt doen, je leert jezelf kennen en je leert waar je grenzen liggen. Je kunt kiezen voor een rondreis door bijvoorbeeld Zuid Amerika, Azië of Australië. Afhankelijk van je dromen en je budget kun je ervoor kiezen om alleen te gaan reizen of om het te combineren met werken in het buitenland.

Wanneer je erg jong bent is het misschien slim om met een organisatie te gaan zodat je altijd iemand hebt om op terug te vallen, maar als je wat ouder bent is het ook prima om het zelf te regelen.

Leer een nieuwe taal

Tijdens een tussenjaar heb je genoeg tijd om een nieuwe taal te leren of om je Engels te verbeteren. Nederlanders spreken over het algemeen goed Engels, dat moet ook wel omdat het een wereldtaal is. Spaans is daarnaast ook een van de wereldtalen, kijk daarom eens naar de mogelijkheden voor Spaanse les in Spanje. Natuurlijk zijn er ook genoeg mogelijkheden om andere talen te leren.

Doe vrijwilligerswerk

Ga naar Afrika om daar mensen te helpen, ga naar Canada om een te werken op een manega of ga bijvoorbeeld naar Amerika om te werken op een biologische boerderij. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor vrijwilligersprojecten. Soms verricht je vrijwilligerswerk in ruil voor huisvesting. Je vliegticket moet je eigenlijk bij alle projecten zelf betalen.

Updated: 30 oktober 2014 — 3:11 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange