Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Wat is krachttraining?

Als je wilt afvallen dan is krachttraining een goede vorm van lichaamsbeweging. Het kost het lichaam meer energie om spiermassa te behouden dan vetmassa. Hierdoor gaat de stofwisseling sneller werken. Zelfs in rust, zonder dat je aan het sporten bent, verbruikt je lichaam meer energie als je meer spiermassa hebt. Door krachttraining krijgt je lichaam een gezondere vorm. Vaak wordt een getraind lichaam gezien als een strak figuur.

Verschil tussen mannen en vrouwen
Voor mannen wordt krachttraining aangeraden maar ook voor vrouwen. Vrouwen maken vaak snel de vergelijking met bodybuilders maar die link hoeft er niet te zijn. Als je met lichte gewichten traint is de opbouw van spiermassa niet snel. Je kunt je lichaam er wel sterker mee maken en meer energie laten verbruiken. Het verkleint ook de kans op blessures omdat je lichaam er sterker van wordt.

Oefeningen
Er worden veel verschillende oefeningen gebruikt voor krachttraining. Veel oefeningen maken gebruik van de zwaartekracht. Het lichaam vecht hierbij in feite tegen de zwaartekracht wat voor weerstand zorgt. Gewichten, barbells, dumbbells en veel andere hulpmiddelen worden gebruikt bij de oefeningen. Oefeningen met alleen het eigen lichaam zijn ook mogelijk. Dit zijn oefeningen zoals crunches en push-ups. Oefeningen met het eigen lichaam als weerstand worden bodyweight oefeningen genoemd.

Updated: 22 februari 2015 — 4:55 pm
Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme