Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Zelfverdediging voor vrouwen met Krav maga

 

krav-maga-vechtenZelfverdediging voor vrouwen is zo gek nog niet. Met name vrouwen zijn vaak de dupe van geweld op straat, Stel, je wordt plots op straat aangevallen met een mes en degene wil jouw tas afhandig maken. Je reageert direct en vooral zeer agressief en je verdedigt jezelf. Dat is Krav Maga!

 

Krav Maga

Kav Maga is een Israëlische vechtsport waarbij de basis bij zelfverdediging ligt. De technieken van Krav Maga zijn in de eerste plaats ontwikkeld om jezelf in buitengewone situaties te kunnen redden maar ook anderen kan beschermen tegen aanvallen. Je voorkomt letsel bij jezelf en schakelt je tegenstander geheel uit. Krav Maga is bij uitstek geschikt voor vrouwen, aangezien het niet uitmaakt hoe klein of licht je bent om de sport toch goed te kunnen beheersen. Leer je de technieken van zelfverdediging van Krav Maga, dan ben je in staat om veel grotere en sterkere tegenstanders uit te schakelen. Je leert om jezelf te verdedigen tegen gevaarlijke aanvallen. De technieken bestaan uit schoppen, wurggrepen, slaan en diverse houdgrepen. Ook knijpen is toegestaan, zolang jij je maar kunt verdedigen. Er worden je tevens technieken aangeleerd waarbij je in staat bent om in levensbedreigende scenario’s (bijvoorbeeld wanneer je bedreigd of aangevallen wordt met een mes of pistool) de tegenstander uit te schakelen of jezelf te beschermen.

 

Geschiedenis van Krav Maga

krav-maga-zelfverdedigingDe stichter van deze gevechtsport is Imi Sde-Or. Hij moest op snelle wijze soldaten van het Israëlische leger opleiden. Daarbij behoorden getrainde maar ook minder goed getrainde soldaten, variërend van jong tot oud. De vechtsport moest daarnaast ook uiterst efficient zijn. Het systeem dat Imi Sde-Or ontwikkelde werd op basis van instinctieve bewegingen uitgedacht. Geen ingewikkelde technieken dus, die jarenlang oefening vergen maar uiterst effectieve maar simpele technieken die vooral natuurlijk zijn. Daarom is Krav Maga zeer geschikt ook voor vrouwen en maakt het daarbij niet uit hoe oud je bent en hoe sterk je bent.

 

Gemakkelijk te leren

De verdedigingstechnieken en regels van Krav Maga zijn gemakkelijk te leren. Na een aantal lessen kan jij jezelf al voldoende verdedigen. De technieken worden je aangeleerd a.d.h. van praktijksituaties en in allerlei standen, posities en in diverse omstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme
Secured By miniOrange