Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Drie eisen waar verlichting in een ziekenhuis aan moet voldoen

Een hospitaal moet goed verlicht worden. Niet alleen om ervoor te zorgen dat de artsen en verpleegkundigen goed kunnen zien als het buiten al donker is, maar ook zeker om bezoek te kunnen ontvangen in het hospitaal en er als patiënt comfortabel te kunnen verblijven. Ben jij benieuwd aan welke drie eisen goede ziekenhuisverlichting in ieder geval moet voldoen? Lees hier dan meer over in dit artikel.

Eis #1: de lampen moeten energiezuinig zijn

Ten eerste moet goede ziekenhuisverlichting zo energiezuinig mogelijk zijn. In een groot deel van het gebouw staan de lampen de hele dag en de hele nacht aan en dit betekent dat de energiekosten al snel hoog op kunnen lopen. Hangen er lampen in het hospitaal die niet energiezuinig zijn, dan wordt de energierekening alleen maar hoger. Om de energierekening zo laag mogelijk te houden, is het een must om in energiezuinige lampen voor in het hospitaal te investeren. Fagerhult is bijvoorbeeld een organisatie die hier zich volledig voor inzet. 

Eis #2: de lampen moeten praktisch zijn

Het is erg belangrijk dat de verlichting in het hospitaal voldoende licht geeft. Zeker in de operatie- en behandelkamers, maar ook in de kamers waar de patiënten liggen. Er moet namelijk altijd voldoende licht zijn om (levensreddende) handelingen te kunnen verrichten, in alle ruimtes in het hospitaal. Verder moeten de lampen niet alleen voldoende licht geven, maar ook gemakkelijk in gebruik zijn. Dit betekent onder andere dat je de lampen gemakkelijk aan kunt zetten, maar ook dat de lampen direct vol licht geven na het inschakelen. Het is niet handig als je enkele seconden of zelfs een minuut moet wachten tot je vol licht hebt.

Eis #3: de lampen moeten sfeervol zijn

Sommige mensen moeten helaas lang in het hospitaal verblijven. Zij moeten van het gebouw een soort tweede huis kunnen maken, al is dit niet gemakkelijk. Door de juiste lampen in het gebouw op te hangen, krijgt het hospitaal in ieder geval wat meer sfeer. Het voelt misschien nog niet als thuis, maar het is wel gezelliger dan in een ruimte met felle TL-verlichting. Ziekenhuisverlichting moet dan ook niet alleen energiezuinig en praktisch zijn, maar ook een bepaalde ontspannen sfeer geven. Zeker omdat je je niet prettig voelt als je in het ziekenhuis ligt en iedere vorm van extra ontspanning en rust goed kunt gebruiken, is dit erg belangrijk.

Updated: 27 maart 2017 — 12:54 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme