Narrowcasting, oftewel digital signage, heeft een grote invloed op de retail kanalen van een bedrijf. Je merkt dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van deze digitale beeldschermen. Met een simpele flyer krijg je klanten niet meer gemakkelijk een winkel binnen. Dankzij narrowcasting van Qyn kun je gave interactieve campagnes opstarten, die indruk maken op voorbij lopende mensen. Maar er zijn nog meer opties om narrowcasting in te zetten in de retail, lees snel verder.
Virtueel passen
Het virtueel passen van kleding of brillen is iets dat je steeds meer ziet. De modewereld is hierin veel in het experimenteren. Zo heeft Levi’s in HongKong een Levisworld geopend, hier kun je met avatars verschillende kledingstukken proberen. Ook in Zuid-Korea is een retailzaak met i-fashion en kun je een avatar laten maken. Deze is gebaseerd op je eigen lichaamsmaten en een pasfoto van je hoofd. Naast het feit dat dit veelal bij webshops gebeurd, zie je het ook in winkels. Zo is er een project geweest waarbij je live verbinding hebt vanuit een paskamer met een vriendin. Op deze manier kun je overleggen over je aankopen, zonder dat diegene mee hoeft te gaan winkelen. Ideaal!
Interactie
Een andere belangrijke reden van het toepassen van narrowcasting in je winkel is interactie. Je kunt op deze manier gemakkelijk toenadering zoeken met wandelend winkelpubliek, door middel van prikkelende content, beeldmateriaal of acties in te zetten. Wanneer voorbijgangers geïnformeerd worden over fikse kortingen, lopen ze vanzelfsprekend eerder bij je winkel naar binnen. Een betere customer experience zorgt namelijk voor een betere waardecreatie van je product. Je klanten krijgen een ultieme beleving tijdens het winkelen, wat natuurlijk indruk maakt. Online en offline winkelen komen samen, ongeacht het product, en dat is uniek.
On demand lezen
Een Zweeds bedrijf heeft iets nieuws ontwikkeld, namelijk een onbemande tijdschriften kiosk. Deze kiosk print binnen enkele minuten ieder tijdschrift dat je maar wil. Of het nu een Chinese Vogue is of een voetblad uit Argentinië. Het concept hierachter is natuurlijk vrij simpel. Een uitgever slaat het PDF bestand van het tijdschrift op, op een centrale server. Klanten die bij de kiosk komen zien op narrowcasting schermen, welke tijdschriften beschikbaar zijn. Voor enkele euro’s wordt deze vervolgens geprint en kun je hem lezen. De kwaliteit is zo goed als gelijk aan normaal geprinte bladen. Het enige essentiële detail is dat er een aangepaste Ricoh C751 printer in de kiosk moet staan. De kiosk is maar 4m2 en de eerste testen zijn goedgekeurd. Vanaf nu worden dus de eerste commerciële plaatsingen verwacht in hotels. Een laatste voordeel? Er wordt enorm veel papier bespaard en dat is natuurlijk goed voor het milieu!