Gratis bericht plaatsen

Versterk de positie van je eigen site!

Wat doet een interieurbouwer

Bijna iedereen weet wel wat een timmerman is. Echter is het niet voor iedereen duidelijk wat de precieze werkzaamheden van een timmerman zijn. Als timmerman heb je namelijk een diversiteit aan werkzaamheden die je moet uitvoeren. Als timmerman ben je voornamelijk met houtbewerking bezig. Werk je in de bouw dan kun je een tal van werkzaamheden verrichten. Denk hierbij aan houten vloeren leggen, wanden plaatsen, dakconstructies timmeren, kozijnen en ramen en deuren plaatsen.

Specialisatie interieurbouw

Als je je als timmerman wilt specialiseren kan je dit doen in de richting van interieurbouw. Interieurbouw is heel secuur werk en niet zomaar iedere timmerman is hiervoor geschikt. Waar je als timmerman al heel nauwkeurig moet werken, moet je als interieurbouwer nog preciezer zijn. Alles moet op de milimeter kloppen.

Interieur

Als interieurbouwer kun je met alle soorten interieur in aanraking komen. Variƫrend van kantoren die ingericht moeten worden tot aan winkelpanden die een complete opstelling op maat willen hebben. Of bijvoorbeeld voor hotelketens de kamers van interieur voorzien. Een bed-ombouw op maat en kasten die in elke kamer terug moeten komen. Maar ook in woningen kun je te maken krijgen met interieurbouw. Als iemand ergens een kast op maat wilt hebben bijvoorbeeld. Of een televisiemeubel, je kunt het zo gek niet bedenken of de mogelijkheid is er dat je het zou moeten maken.

Je bent dan ook voornamelijk met machinale houtbewerking bezig, maar je kunt ook te maken krijgen met andere materialen dan hout alleen. Tegenwoordig wordt er ook gebruik gemaakt van bijvoorbeeld kunstof of glas in interieur. Dan moet je wel weten hoe je hiermee om moet gaan.

Als interieurbouwer is het ook belangrijk dat je wat van electra weet. Vaak worden kasten voorzien van verlichting die apart moet worden aangesloten bijvoorbeeld.

Opleiding interieurbouwer

Om interieurbouwer te worden is het belangrijk dat je handig bent natuurlijk. En heel nauwkeurig en netjes kunt werken. Een opdrachtgever betaalt veel geld voor een ontwerp op maat, dus je moet ervoor zorgen dat je alles tot op het detail uit kunt werken.

Een goede opleiding is natuurlijk al waar je mee moet beginnen. Bij Bouwopleiding Zuid West kun je een opleiding tot interieurbouwer volgen. Dus als je denkt dat het iets voor jou is kijk dan snel voor meer informatie.

Updated: 4 februari 2015 — 7:48 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Plaats je bericht © 2014 Frontier Theme